Gott nytt år!

Vaknade för en stund sedan. Har precis ätit lite frukost. Nu ska jag ta och städa badrummet sen duscha och efter det tar jag tåget upp till Jossefin i Järpen. Vi hörs på fredag när jag kommer hem. Gott nytt år! :)


2009

I brist på annat snodde jag denna lista av Malin 

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Åkte på en utlandsresa med några vänner.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Skaffar aldrig några nyårslöften.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? nejnej.
4. Dog någon som stod dig nära? Nej.
5. Vilka länder besökte du? Norge och cypern.
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? En hund kanske? hehe
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 22 maj.
8. Vad var din största framgång 2009? Jobb
9. Största misstaget? Hmm.. har väl gjort några misstag.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Har haft några små förkylningar och en infektion i fingret. Det är väl det.
11. Bästa köpet? Resan till Ayia napa.
12. Vad spenderade du mest pengar på? kläder eller resor
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? absolut
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? "I gotta feeling & sexy bitch" från ayia napa. Och "Use somebody & sex on fire" från peace and love.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Ledsnare tror jag. Tyvärr.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Sagt ifrån mer.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Vet faktiskt inte.
18. Hur tillbringade du julen? med familjen, kusiner, mormor, morfar, kusinbarn.
19. Blev du kär i år? Jag var kär.
20. Favoritprogram på TV? Är dålig på att följa program så jag vet faktisk inte.
21. Bästa boken du läste i år? Är även dålig på att läsa böcker. 
22. Största musikaliska upptäckten? Oj, svårt! Finns mycket bra.
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Startpaket till körkortet. 
25. Något du önskade dig men inte fick? Skulle väl vara en hund då hahah!
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Usch, den dagen vill jag helst bara glömma.. men på tolvslaget spelade jag kubb. På dagen åt jag lunch på stan med Lasse och hans pappa. Fick paket. Hade middag med några vänner, gick ut på krogen, grät.
 27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? jajemen.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Rätt vanlig.

29. Vad fick dig att må bra? Min familj, min mormor och mina vänner.
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Har nog inte haft någon!

Nu ska jag sussa. Natti!

29 december -09

Idag åkte jag in till stan och träffade Hanna. Det var verklingen hur trevligt och roligt som helst. En person man kan prata om ALLT med!

Imorgon tar jag nabot upp till Jossefin i Järpen tillsammans med Hanna, dock åker hon vidare mot Åre. På torsdag åker jag och alla bruds vidare till Åre för att fira in det nya året. Kommer bli sjukt nice tror jag.

Sommarlängtan

Sånna här dagar då det är - 22 grader ute längtar man tillbaka till sommaren extra mycket. Tycker ett år borde bestå av vår och sommar. Dock vet jag inte hur det ska gå till. Får väl helt enkelt flytta till södra sverige där dem inte har det här kalla vädret.

Idag blev det stan med Jossefin. Fick med mig en tröja, en kjol, en ring och lite saker från apoteket till resan. Ska åka upp på apoteket sen igen för att köpa lite solskyddsfaktor.

Tänkte slänga upp lite härliga bilder från sommaren


Studentfirande. Dock inte min egen


Peace and love.


Andersön med Hanna.


Göteborg.


Falkenberg.


Ayia napa, Cypern.

Det var väl en del av vad jag hann med i somras. TA MIG TILLBAKA!

26/12 -09

Gårdagen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Runt 10 åkte jag in till stan med modern och blev en herr skjorta, en tröja, en ansiktskräm och 3 par trosor rikare. Vid 13 satt vi oss för att fika och då ringde dem från jobbet och undrade vart jag var. Tydligen så skulle jag jobba då. Dock hade min chef sagt fel dag till mig, hon hade sagt den 27 istället för den 26. Så det var bara för mig att gå dit och jobba till 21.30. Med tanke på att jag hade vaknat 03.40 den dagen behöver jag kanske inte säga att jag var skapligt trött när jag kom hem hehe.

Idag har jag inget alls planerat. Ska kanske försöka mig på packningen igen. Bara 1 vecka kvar nu :)

Uppe med tuppen

Gomorgon!
Imorse vid 03.40 tiden fick jag ett samtal från en något full kille haha. Kunde tyvärr inte somna om efter det. Klockan 07 skulle jag följa med in bror och köpa en kamera. Blev en systemkamera canon eos 1000d. Gav som förslag att han kunde få köpa min så kunde jag köpa mig en ny men det gick han inte med på. Typiskt.

Nu ska jag dricka en kopp te sen tänkte jag åka in till stan och byta och lämna tillbaka några julklappar som jag fått. Lär väl däcka fram på dagen någongång om jag känner mig rätt hehe.


960805

Varför kan inte min broder förbli en liten bebis?


En stolt storasyster och en nyfödd lillebror


-97


Juldagen -09

Dagen har spenderats i soffan med godis och mat sen igår. Helt okej dag med andra ord.

Kom på att jag glömde berätta att jag fick "Håkan Hellström live från peace and love" dvd:n igår. Hur kunde jag glömma bort den? Satt och kollade på den igårkväll och drömde mig tillbaka. Helt underbar spelning och galet mycket folk! 

Kvällen blir lugn för mig. Hade tänkt att gå ut med känner att jag inte har någon lust för det. Ser mer framemot att gå och lägga mig i soffan igen hehe. Sparar mig till nyår istället.

 


Julafton -09

Dagen har vart mysig och bra. Fick många fina presenter. Hade tänkt att berätta för de nyfikna vad jag fått innan jag hoppar i sängen

Från farfar: Tröja från gina tricot + fondation från Exuviance.

Morfar: 1000 kr (varav 500 kr till resan)

Bror: Ansiktskräm och ögonbrynspenna

Farbror + hans familj och kusinbarn: 4 kaffemuggar från RÖRSTRAND och 4 kökshanddukar.

Morbror: Ett siden resebadlakan (till afrikaresan)

En annan morbror: 200 kr.

Mamma och pappa: Siden reselakan + siden resehandduk (även det till resan) + gymkort på golds gym samt 2 månader betalt + 2000 kr till resan (mycket "till resan" nu känner jag)

Mormor: Morgonrock från IKEA (en morgonrock som jag har gått och kollat på länge haha) + En hudkräm och parfym från Calvin Klein

Hoppas jag inte har glömt någon nu. Men som sagt, min dag har vart toppen och jag tackar så mycket för alla fina julklappar :).

Natti!


Packning

Tills idag skulle vi ha packat klart för att se hur mycket allt vägde i och med att vi ska ha med oss en hel del gåvor också. Självklart hade inte jag gjort det. Prioriterade andra saker istället. Så nu sitter jag här med resväskan framför mig. Jag är verkligen sämst på att packa. Hittills har jag packat ner 4 (!) par skor och några klänningar. Vi ska åka till ett land där dom knappt har rent vatten och barnadödligheten är så hög som 20 %. Dvs 1/5 barn dör. Och jag har med mig 4 par skor?! Det är ju pinsamt. Någon frivillig som vill komma hit och hjälpa mig att packa? någon?


da'n före da'n före dopparda´n idag?

Sen i Fredags har det väl inte hänt så jätte mycket. Har fått slutgiltigt besked om att vi får åka till Liberia. Det har vart stökit där och därför har det inte vart 100 % säkert att vi skulle få åka dit, fram tills i Fredags då. Jobb Lördag och Söndag. Hade övernattningsdejt med mig hem i Lördags, Jossefin blev det lycklige.

Idag, Måndag, har jag haft matteprov, gick kostigt nog bra. Hade pluggat lite men förstod inget, trodde jag. Efter det hade vi vårt sista "afrikamöte". Det var idag som den sista pusselbiten skulle sättas på plats. Nästa gång vi ses sitter vi på tåget påväg ner till Stockholm. Mittnytt var och gjorde ett tvrepotage om oss. En som heter Emanuel, som bott nere i Liberia till och från i flera år, har även vart hos oss för att visa lite bilder och filmklipp. Har nog inte riktigt förstått att det är på riktigt än.

18/12 -09

Idag fick vi tillbaka proven på räddningstjänsten och det gick väl sådär. Efter det hade vi betygssnack och fika. Imorse stod termometern på - 27 grader. Skapligt kallt med andra ord. Ska strax springa upp med ett brev på postlådan men sen går nog inte jag ut mer idag.


Hej mitt vinterland

Imorse vid 09.30 åkte jag, Anna-klara och Pernilla ut för att fota lite. Efter det åkte vi vidare till skolan för att ha idrott och sen äta gröt hehe. Sen åkte jag och Anna-klara ut igen för att fota lite mer. Riktigt roligt. Och kallt. Det har vart runt -20 grader idag, helt sjukt.



Mer bilder kommer! Nu blir det en kopp te

16/12 -09

Idag på räddningstjänsten har jag haft prov, fystest och åkt bandvagn i skogen. Det måste vara det roligaste och det läskigaste jag har gjort på länge. Bilder kommer.

Nu har jag precis käkat och sitter och väntar på Malin.

15/12-09

För en stund sedan kom jag hem från en kvinna som heter Ingela. Hon har hjälpt oss med olika saker inför resan så nu har vi vart där med lite choklad och blommor som tack.

Hon hade förövrigt ett mycket fint hus med massa fina juldekorationer.


15/12 -09

Startade dagen med att åka till körskolan för att köra och sedan plugga lite. Gick på stan och köpte lite saker och efter det åkte jag hem och la mig i badkaret.

Nu sitter jag och läser olika felskickade sms på http://www.felsms.com/. Jag vet inte om det är jag som har dålig humor men det var sjukt roligt.

Ex:
Till: Mamma
Sms: Smekte dina bröst i natt när du sov. Det verkade som du gillade det. Din lilla kåting.
Svar: Vad pratar du för strunt

Planering av resan 14/12 -09

Återigen har en lång måndag passerat. Dagen har bestått av textil, matte, stan (egentligen engelska men vi var tvuuuungen att fixa lite andra saker) och möte inför resan samt ett möte med kuratorn om vad som skulle kunda hända på resan haha. Har även gjort en packlista över allt som vi måste ha med oss. Blev ett helt A4. På måndag ska det vara "färdigprovpackat".

Beställde nyss hem lite sommarkläder från internet som jag kan ha med mig. Det är inte det lättaste att hitta sommarkläder nu på vintern måste jag säga. Speciellt inte klänningar och shorts som går nedanför knäna. Hittade i alla fall några plagg som såg okej ut. Blev 2 stycken 3/4 byxor och 2 stycken långklänningar. Hoppas bara att kläderna passar!


Blev 2 par av dessa. Fanns tyvärr bara i vitt kvar.
Ska därför färga ett par till svart.





Nu ska jag kolla på ett program om just Liberia.


Lucia 13/12 -09

Idag har jag hängt med Lasse, vi gick på stan.

Nu sitter jag och skriver på ett arbete om Liberia. Ska skriva ihop ett liten kompendium som vi kan ta med oss när vi åker dit.

Här är lite (sjuk) fakta om landet: 
Befolkningens medelålder: 18,1 år (2002)
Spädbarnsdödlighet: 13,2% (2003)
Befolkningens medellivslängd: kvinna - 43 år, man - 46 år.

På tal om något helt annat så hade jag det såhär mysigt igår. Väldigt svårt att fånga känslan på bild men mysigt var det i alla fall hehe.

Bilden är mestadels till för Anna-klara ;)

Gud vilket random inlägg det här blev känner jag. Men ska man få med allt som man vill skriva i ett och samma inlägg så kan det blir såhär haha.

12/12 -09

Igårkväll följde jag med Daniel på hans "klassfest". Det var väl helt okej. Och för lite mer än en timme sedan var jag och lämnade av honom på tåget för idag åker han hem till Skåne. Så vi ses om 1,5 månad ;).

Idag har jag ingenting alls planerat. Känns otroligt skönt. Nu ska jag kolla på sista avsnittet av "mammas pojkar" hehe.

Luciafirande 11/12-09

Imorse var jag på PC luciafirade i stora kyrkan. Mys. Efter det åkte vi till brandstationen och hade fys. Gjorde ett lättare fystest idag och det gick bra. Ska satsa på det riktiga fystesten nästa vecka. Håll tummarna.

 
Bilden är lånad av Anna-Klara


7-8 december -09

Gårdagen bestod av 10 timmars skoldag. De 3 sista timmarna hade vi möte med en barnmorska som berättade lite om bland annat könsstympning. Hon hade jobbat i olika delar av Afrika och därav erfarenheten. Efter det åkte jag till Daniel och kollade på ullared. Hann även med att köpa ett par skor och en julklapp igår.

Idag var det meningen att jag och Jossefin skulle fortsätta letandet efter julklappar men det slutade med att vi mötte upp Magnus och gick och fikade istället. Har känt mig bakis hela dagen. Har dock ingen anledning till att göra det haha. Borde kanske försöka sova lite mer.

2:a advent

Gårdagen spenderade jag hela 4 timmar i köket med lussebullsbak. Fråga mig inte varför det tog så lång tid. Dom blev i alla fall goda när dom väl blev klar! Efter det blev det kinamat. Senare på kvällen åkte jag till Daniel och hängde framför tven med olika filmer tillsammans med han och hans vän.

Idag blev det jobb från 13.00 till 21.30. Det har gått bra. Har fått in några yngre patienter nu och det är alltid roligt. Vinterns första skidolycka bland annat.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan smörja in hela kroppen med någon fet hudkräm innan hela kroppen trillar av. Sedan blir det till att sova så jag orkar med den 9 (!) timmar långa skoldagen imorgon. Jag längtar redan! Det är väl iofs som en vanlig arbetsdag men jag är inte van att gå i skolan nu i och med att jag är ledig större delen av veckorna pga att jag inte har något praktik. Kan förklara det där lite mer ingående någon annan dag.

Nu - duschen. Natti!

LT

Juste! I torsdags var vi som åker till Liberia med i LT. Ni kan låtsas att ni inte ser bilden på mig där jag ser ut som en liten vit köttbulle med små sträck till läppar hehe.

Ni kan läsa artikeln här


2012

Igårkväll var jag på bio med Daniel. Vi såg 2012. Inte så bra enligt mig. Den var rätt förutsägbar.

Idag på brandstationen så gick vi igenom ambulansen och "lärde" oss att ta in och ut en bår ut bilen. Samt skjutsa runt och lyfta varandra med den. Låter väl inte allt för roligt men det var helt okej.

Ikväll ska jag nog hänga med Lasse :)

Håkan Hellström - peace and love 09


2 December - 09

På räddningstjänsten igår kröp vi först i burarna sen åkte vi upp på övningsområdet och rökdykte i deras övningshus, dock utan rök. Men det var riktigt roligt endå. Sen gick jag till Daniel och lagade mat. Efter det såg vi "Saw 6" och "flickan som lekte med elden". Saw 6 tyckte jag var riktigt dålig och jag satt bara och väntade på att den skulle ta slut.

Nu sitter jag och kollar igenom massa klipp från i somras från peace and love. Jag vill tillbaakaa! Det var helt underbart. Måste köpa Håkan Hellström dvd:n. Tänkte lägga upp lite bilder därifrån men just nu hittar jag dem inte. Får göra det någon annan dag.


1 December -09

En hel del saker har faktiskt hänt sen jag skrev senast. Bland annat har mamma fått kommit hem efter operationen, jag har bowlat, lärt mig att fira ner mig från höga höjder, klippt mig, lärt mig att kapa träd med hjälp av motorsåg (haha), kört en 2 dagars då det gäller att festa, 2 helt sjuka dagar, jobbat och sist men inte minst var LT och intervjuade oss idag angående Afrika resan. Ska bli spännande att se resultatet.

Här var tanken att jag skulle lägga upp en bild men den ville inte så jag ger upp.


Nej nu måste jag sussa om jag ska orka upp till min körtid klockan 10.15 imorgon.

Natti!

RSS 2.0