28/2-2010

Idag blir det endast mys hela dagen. I alla fall om jag får som jag vill. Behöver dock plugga. Vad ska jag välja? Känner jag mig rätt så blir det inte mycket plugg gjort :).

Har förresten namnsdag idag. Maria heter jag, precis som många av mina vänner och även mamma gör. Så grattis till oss!

27/2 -2010

Gårdagskvällen blev den sjukaste och roligaste kvällen på länge. Började med förfest hos Daniel tillsammans med Malin och massa andra sen fortsatte vi till olery's. Vad som hände efter det är det bara två som vet.

Idag har jag jobbat från 13.00-21.30. Det gick bra! Hade inte så många patienter vilket resulterade en lugn kväll.

Födelsedagsfirande... igen.

På brandstationen idag har vi bara haft teori. Gick igenom olika släckningstektiker. I onsdags hade vi teori i djurlivräddning.

Nu peppar jag inför ikväll då det blir paarty. Den här gången är det Daniel som ska ha födelsedagsparty.

25/2-10

Efter att ha vilat en stund till åkte jag och Daniel och hämtade bilen sedan åkte vi och köpte min drömbalklänning. Dyrt med värt. Efter det åkte vi och hämtade en kompis till honom för att sedan åka och handla lite saker tills imorgon då Daniel ska fira sin födelsedag. 

Har precis kommit hem efter att ha följt med mamma och pappa och handlat.

Nu ska jag duscha och sedan hoppa i säng, är sjukligt trött och sliten idag. Godnatt!

Lyckad hundradagarskväll

Som sagt.. igår skulle jag parta som aldrig förr och det höll jag. Kvällen började hos Jossefin tillsammans med, Cicci, Max, Mattias och hans flickvän. Åkte sedan upp till Stephanie på körfältet och träffade resten av klassen. Efter det åkte vi ner till Olery´s och dansade till bland annat Petter som var där och gästspelade.

Hamnade på "efterfest" hos Matildha tillsammans med några andra. Gick sedan hem till Daniel och idag mår man som förtjänat. Sitter och väntar på att han ska komma hem nu så jag har någon som kan klappa mig på huvudet och tycka en gnutta synd om mig. ;)

Nu - duschen.

100 DAGARS!

Idag är det hundra dagars, kan inte förstå att det bara är 100 dagar kvar på skolan.

Ikväll ska det firas som aldrig förr.


Vi måste ta upp regler för hur vi beter oss i klassrummet

Har firat Daniel idag men mat och tårta tillsammans med några andra.

Vi från klassen har även fått mail från vår mentor. Ibland undrar jag hur gamla vi egentligen är.

"Hej!
Jag har pratat med Christina och ändrat teaterbesök från onsdag 3/3 till torsdag 4/3. Hoppas det är OK!
Vi måste ta upp regler för hur vi beter oss i klassrummet. Jag blir jättefrusterad över ert surr och bristande intresse i klassrummet! Kan ni ge en bra förklaring till det?? Om det är något jag eller vi kan ändra på så vill jag veta det, snarast! SKÄRPNING!
Nog om det, Tack för gott fika!

Hälsningar Kerstin"

Jag vill inte ens förklara mig för det är bara pinsamt.

Buddha

Vaknade imorse för att göra ordning lite frukost på sängen till Daniel som fyller 21 år idag. Grattis till honom! Kollade på termotern och såg att den visade - 32. MINUS 32 GRADER! Det är fan helt sjukt. Varför föddes jag i Norrland för?

Nu har vi religion och ska ta reda på innebörden med den åttafaldiga vägen inom buddhismen. Sedan blir det knytkalas. Det känns mer lockande ;)



Balklänning

Kom precis hem från stan. Har vart och prövat balklänningar. På första stället prövade jag säkert 10-15 olika men det var ingen som jag tyckte om speciellt mycket. Andra stället prövade jag tre och där fanns det inte heller några. Tredje stället prövade jag en och föll för den direkt. Dock kostar den närmare 4000 kr och det tyckte jag var lite väl mycket för att bara använda den en gång. Men jag vill ha den!

Nu ska jag åka och hämta Daniel och sedan käka lite. Ikväll är det bakning till knytkalaset med klassen som gäller. Även lite plugg skulle behövas göras.


Kväll 21/2 -10

Middagen var mysig och otroligt mättande.
Pluggade resten av kvällen.

Nu ska jag duscha och sen sova. Imorgon har jag tid för att pröva balklänningar. Men andra ord är det imorgon som jag ska hitta min balklänning som jag ska ha på mig i Maj. Nervöst! tänkt om jag inte hittar någon? Önska mig lycka till!

Juste, igår ringde dem från jobbet och frågade om jag kunde jobba natt. Synd att jag inte får annars hade pengarna rullar in rätt bra. Skulle inte sitta helt fel med lite extra pengar nu när man har tusen utgifter och ca 0 kr i inkomst. Äh om några månader får jag jobba natt så jag får väl hålla ut tills dess.

Nej nu ska jag kila, Godnatt!

21 Februari -10

Kvällen igår var trevlig. Den började hos Karro och Malin där det bjöds på champagne, vin och öl samt massa tilltugg. Efter några timmar drog vi oss till olery's där det var FÖR mycket folk. Gick knappt att komma fram. Efter det gick jag hem till Daniel och kröp ner.

Ikväll kommer mormor och två av mina morbröder hit för lite middag.


Bild från igår.

Mormor och födelsedagsfirande

Idag har det vart en lugn dag. Vaknade rätt sent sen åkte jag och handlade till mormor för att sedan åka upp dit och äta lite goda bullar och dricka kaffe samt träffa min ena morbror.

Nu blir det duschen och sedan middag. Ikväll blir det ytterligare ett födelsedagsfirande. Den här gången är det Karro som fyller 20 år. Ska bli trevligt!

Ha en bra lördagskväll!  

Mormor och födelsedagsfirande

Idag har det vart en lugn dag. Vaknade rätt sent sen åkte jag och handlade till mormor för att sedan åka upp dit och äta lite goda bullar och dricka kaffe samt träffa min ena morbror.

Nu blir det duschen och sedan middag. Ikväll blir det ytterligare ett födelsedagsfirande. Den här gången är det Karro som fyller 20 år. Ska bli trevligt!

Ha en bra lördagskväll!  

Födelsedagsfirande

Har vart hos farfar ikväll och firat honom för han fyllde år idag. Satt och ritade med kusinbarnen större delen av kvällen. Supermysigt! Efter det åkte vi till Maxi för att handla lite. Hittade då dem här söta äpplena.


Mobilkamera. Endast 10 kr äpplet (!)

Lägenhetsbrand och LT

Åkte till brandstationen som vanligt idag för att ha lektion. När vi kom dit fick vi reda på att vi inte kunde ha någon lektion p.g.a. stor brand på körfältet. Så vi bestämt oss för att åka dit och kolla lite och det var en riktigt stor brand. Började klockan 02.00 och brinner förfullt ännu. 18 lägenheter som är drabbade och kan ha orsakats av sängrökning. Rätt onödigt.

HÄR är länken till det.

Vi som var i Libiera är även med i tidningen idag.
HÄR kan ni läsa om det.


Bilden snodde jag från Anna-Klara

Instängd i container

I går på brandstationen åkte vi upp på övningsområdet och eldade i en stor container som ska likna ett hus. Sedan satt vi i den och kollade på brandförloppet. Blev sjukligt varmt och rökigt där på slutet med det var riktigt roligt.

Efter det åkte jag hem och duschade av all röklukt och sot. Sedan pluggade jag.

Idag har jag haft svenskaprov i språkets historia och det kändes som att det gick hyfsat bra.

Nu - duschen
Sen - plugga, hänga med Daniel, köra min bror och sen min far.


Anna-Klara, Jag.


-


Högskoleprovet

Matteprov och engelskaprov idag. Inget av det gick speciellt bra. Satt kvar till 16.30 för att skriva klart resultatdelen på projektarbetet.

Kom hem för en liten stund sedan. Körde min bror och kusin till träningen. Var förbi Erika och lämnade hennes bankomatkort som jag lyckades fått med mig sen i Lördags. Var även förbi Daniel fram och tillbaka.

Nu har jag precis anmält och betalat avgiftet för att göra högskoleprovet den 10 April. Usch. Ångest!


Tryckte även denhär snyggingen på ett linne på textilen idag. Blev nice.

Alla hjärtansdag

Igår var det, som dem flesta vet, alla hjärtans dag. Vaknade upp pigg och utvilad efter en rolig kväll som startade hos Joanna med ca 20 till och därefter på Olery´s.

Fick supergod frukost på sängen och efter det åkte vi och hämtade skridskor och bilen för att sedan åka ner på isen för att åka lite skridskor. Blev långfärdsskridskor för min del och det är lättare än vanliga så det gick förvånansvärt bra. Gjorde endast en vurpa haha.
Efter det åkte vi och handlade och lagade potatisgrantäng med ostkorv och fetaostsallad till det.

Mycket mysig dag med andra ord! Tycker det borde var alla hjärtansdag varje dag! Dock är den lite väl överskattad kanske. Men har man någon att fira den med så är det en heelt okej dag.


Bilden är från när jag var i Liberia nu i Januari

13/2-2010

Gårdagskvällen var jätte trevlig. Jag, Erika, Anna och Sofie träffades först hos Jossefin för att fixa ihop ett födelsedagskort till Jessica. Efter det gick vi och handlade mat, blev tacos. Köpte även med oss vin som vi delade på till maten. Gick vidare till Jessica där vi lagade maten, pratade och skrattade så att magarna gjorde ont. Vid 00 avslutade vi kvällen.

Idag har jag vart på stan med Daniel. Letade efter något att ha på mig ikväll och hittade en tröja, halsband och en ring. + rakhyvlar till ögonbrynen.

Ikväll blir det ytterligare ett födelsedagsfirande. Den här gången är det Joanna. Blir först förfest hemma hos henne och sen olery's. Blir nog niiice.

Nu - plugg.

Lindexutförsäljning och födelsedagsfirande

Imorse klockan 10 gick jag på Lindexutförsäljningen. Hittade rätt mycket saker!

En BH, 3 par trosor, 2 tröjor, ett rouge, mascara, glansspray, hårnålar och sist nagellack. Sen hittade jag en ring på H&M också hehe.

Nu ska jag ta och slänga in kläderna i tvättmaskinen för dem luktar rök sedan branden. Efter det blir det badet och lite musik.

Ikväll ska jag och några till, till Jessica för att fira hennes födelsedag. Ska bli supermysigt!


Jessica och jag på Ayia napa -09


11/2 -10

Idag har jag vart och MRSA screening. Vilket innebär att man tar lite olika prover för att kolla om man har multiresistenta bakterier. Varför jag är tvungen att göra det är för att jag har "jobbat/haft praktik" på ett annat sjukhus än det som ligger här i Östersund. Finns risk att vi har blivit smittad sen vi var i Liberia. Jag tror inte att vi har det men vi är i alla fall tvungen att testa oss för att vara säkra.

När vi var påväg upp till infektionsmottagningen så skulle vi ta hissen. I hissen stod det "max 3 personer alt. 240 kilo". Äh skit samma tänkte vi och klämde in oss 6 stycken i ca 1 kvadrat meter stor hiss. Dörrarna stängs och kvar står hissen. Vi inser att det kanske är var så smart endå. Hissen ger från sig ett konstigt ljud och efter ett tag öppnas dörrarna och vi ser att vi står mittemellan två plan och dörrarna går inte att öppna. Efter ytterligare några försök att komma till ett plan där vi kan öppna dörrarna så ringer vi på nödklockan och den fungerade inte. Lyckat! Efter en stund åker den ner till källaren fastän vi tryckt på "plan 1 knappen"  och därfrån kan vi öppna dörrarna och sedan hoppa ut. Behöver jag säga att vi tog trapporna sen och att ingen av oss kommer trycka in oss fler personer är vad som står? Åh så dum man kan vara haha!

Sitter hos Daniel nu och har precis ätit tjockpannkaka.

10/2-10

Idag har jag gått skift på brandstationen tillsammans med Mattias. Började 08.00 och slutade 18.00. Började dagen med att åka hävare. Så himla fint med utsikten när man kommer en bit upp! Under hela dagen kom det endast ett larm och det behövde vi inte ens åka hela vägen till för det vara bara ett automatlarm som hade larmat vid fel tillfälle. Typiskt! I och med att räddningstjänsten precis har flyttat så hjälpte vi till att skruva ihop några hyllor. Tittade även lite på en Johan falk film. Mer roligt har inte hänt idag.

Nu ska jag torka håret och sedan krypa ner i sängen. Godnatt!


Helg v 5

Vilken helg. Den blev inte riktigt som planerat. Åkte i alla fall upp till stugan på Fredag eftermiddag tillsammans med min familj och Daniel. Hade en mysig och lugn fredagkväll.

På Lördagen åkte jag och Daniel till Åre för att åka lite skidor. Första åket upp blev med kabinbanan. Fick stå en bra stund för att vänta men det är det helt klart värt såfort man ser utsikten! När vi klev av åkte vi ner en bit för att ta en annan lift upp igen. Efter det bestämde vi oss för att åka till VM6:an. Daniel körde lite före mig och rätt som det är så ser jag hur han åker rätt in i ett träd. Jag åker ner till honom och då ser jag att han inte får någon luft och är helt blå i ansiktet + att han ligger och vrider sig för att han inte får någon luft. Jag får panik och vet inte vad jag skulle göra, jag kunde inte göra något. Det enda var att säga åt honom att försöka andas lugnt och djupt och att ligga still. Det kommer fram en kvinna som erbjuder sig att åka ner till fjällräddningen.

Efter 10 minter kommer skotern för att hjälpa honom. Hon känner igenom honom för att kolla så han har känsel överallt och det hade han. Hon ber honom sätta sig upp för att kolla hur det går och då börjar han hosta blod och känna sig jätteyr. Han lägger sig direkt ner igen. Sedan spände vi fast honom på en bår som vi sedan lyfte till skotersläden. Åker ner till ett fikahus där ambulansen mötte upp oss. Åker vidare in på åre hälsocentral. Där han genomgår en röntgen och lite andra undersökningar. 

Som tur är så hade han bara fått en "lungskakning" (typ hjärnskakning fast på lungorna) och en spricka i ett revben. Fick åka tillbaka till stugan efter några timmar och där fick jag agera barnvakt och följa honom minsta lilla steg han tog hehe.

Usch, tror aldrig att jag har vart så rädd någongång. Om sanningen ska fram så räddade nog ryggskyddet hans liv. Vill inte ens tänka tanken om han INTE hade haft det på sig. Tänk om han hade skitit i att ta på sig det just den där morgon. Fy! 

Åkte hem i Söndags och sen dess har jag bott hos Daniel. Har inte känts bra att lämna honom.




Fjällen

Idag på brandstationen åkte vi ner till storsjön för att träna lite mer islivräddning. Och jag fick köra brandbilen, kändes lite läskigt med automat, men det kan ju vara bra att pröva på det med! Fick även hämta ut mitt körkort idag :).

Nu åker jag upp till fjällen för att åka lite skidor och skoter. 

 


4/2-2010

Idag önskar jag verkligen mer än allt annat att jag inte vaknat. Allt har gått skit eller framför allt med bilen. Åh! Ska försöka släppa det där nu och istället packa och plugga lite inför imorgon. Åker till stugan då tillsammans med Daniel. Skönt att få komma bort lite!

LT har förresten vart och intervjuat oss idag angående Afrika-resan. Hoppas man blir lite snyggare på bild än förra gången ;P

Skridskor

Idag fick jag höra att vi ska åka skridskor på hälsotimmen på Torsdag. Satt nytt och kollade igenom lite gamla bilder och hittade den här bilden från förra året (eller var det 2 år sedan?). Jag är verkligen bambi på hal is. Trots att jag är född och uppvuxen med snö, skridskor, skidor och allt vad det innebär så kan jag verkligen INTE åka skridskor. Förstår inte vad som är felet.


Dessutom ser jag ut som en glad 5-åring som just upptäckt skridskorna

Körning

Nu har jag vart ute och kört för första gången, helt själv! Vilken känsla! Ska åka och hämta pappa på jobbet klockan 17 sen ska jag ut och köra lite tillsammans med Daniel.


KÖRKORT!

Nu har jag tagit det där jäkla körkortet. Hade uppskrivning igår klockan 08.30 och uppkörningen idag klockan 09.00. Så himla skööönt att ha det gjort! Efter skolan och ikväll blir det ut att köra haha :)

1 Februari - 2010

Sådär, då var första passet avklarat. Det gick faktiskt riktigt bra. Kan bero på att jag inte körde med allt för tunga vikter. Anna-klara var i alla fall road av att se mig träna. Så så ofta tränar jag! När mina kompisar börjar skratta åt mig för att JAG tränar så är det fan illa. Men det är ju roligt att man kan underhålla någon samtidigt som man sitter där och svettas.

Nej nu blir det snart sängen. Godnatt!

Gymma

Idag har det vart en riktigt bra dag!

Om en stund ska jag vara lite hurtig och åka till gymmet. Fick ju ett gymkort + 2 månader betalt på gold´s gym. I och med att jag var borta större delen av Januari så har jag inte köpt och aktiverat det än.
Men ikväll ska jag alltså ta steget. Göra ett nytt försök på att börja gymma. Hade ett kort där när jag var 16 men det rann ut i sanden men den här gången ska det fan inte göra det! Önska mig lycka till!

Nu kommer Anna-klara och hämtar mig! 


RSS 2.0