2011.09.29

Måste ju pröva blogg.se nya app. Just nu ligger jag och mellis och myser i soffan efter en skoldag som har vart hemsk!


2011.09.26

En dag förra veckan kunde man nästan tro att sommar hade kommit tillbaka. Dock ändrades den tanken snabbt när termometen visade -0.5 grader en kväll. Den varma dagen tog vi tillvara på och tillbringade någon timme ute på balkongen tillsammans med Ozzy och Mellis. Mellis är ännu lite för liten för att få gå ute själv så hon låg fint i Daniels famn en bra stund och njöt av höstsolen. Myys.


Två år, 2011.09.25

Veckan som gått har vi tillbringat i mina föräldrars hus då dem har vart på solsemester i en vecka. Det vi hunnit med under den tider förutom att plugga är att bland annat fira 2 år tillsammans. Hela den helgen var supermysig. På fredagen hade vi beställt bord på sir winston, på lördagmorgon åt vi supergod hotellfrukost på Clairon och på Söndagen gjorde vi inget speciellt, myste bara. Daniel fick även en liten överraskning av mig och det var att jag har bokat två nätter i Sundsvall på Scandic. Men det blir inte försen i November.


Sjukling, 2011.09.24

Precis som många andra så har förkylningen kommit ifatt mig också. Veckan som vart har vart väldigt jobbig med mycket skolarbete. Idag och imorgon var det tänkt att jag skulle jobba men idag gick jag hem efter någon timme och imorgon har vi lyckats fått tag i en annan person som kan jobba för mig. Trots att vi bor mitt i stan där vi har tillgång till flera olika mataffärer så var pappa gullig och kom hit med lite saker som jag kände ett otroligt sug efter, nämligen ingidienser till en räkmacka. Dock har jag varken ork eller sug efter det nu så det får nog bli imorgon istället. Nu blir det mys i soffan med min fina framför en film.

2011.09.20

Dagen mat blev vegitarisk lasagne

3 morötter
1 zucchini
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
0,5 chilipeppar (jag tog lite chilikrydda)
1 msk olja
1 brk krossade tomater (jag tog med smak av basilika)
2 dl creme fraiche
2 tsk salt
0,5 tsk socker
nymalen svartpeppar
blad från en kruka basilika (jag tog basilikakrydda)
250 g frusen bladspenat, tinad
200 g fetaost
9 lasagneplattor
100 g riven ost, smakrik!

Skala och skär morötterna i halvmånar, skär zucchinin också i halvmånar eller kvartar beroende på storleken, hacka löken, vitlöken och chilin om du använder den.
Fräs löksorterna i oljan tillsammans med morötterna, tillsätt zucchinin, tomaterna, CF och kryddorna utom basilikan. Låt puttra i 10 minuter, tillsätt basilikan. Smaka av och justera framför allt chilimängden.
Krama ur spenaten, smula fetaosten och börja lägga samman lasagnen. först lite sås, lasagneplattor, sås, hälften av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås, resten av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås och så den rivna osten. Grädda i 225 grader ca 30 minuter.

2011.09.10







Våran lilla Mellis!

Currykorv, 2011.09.09

300-400 g grill - eller frukostkorv
1 gul lök
1 syrligt äpple
1-2 tsk curry
1 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
1 1/2 dl vatten
1 1/2 del matlagningsgrädde
1 buljongtärning

Skär korven i ca 1 cm bitar. Skala och hacka löken. Klyv äpplet, ta bort kärnhuset och hacka eller grovriv äpplet. Fräs lök och curry i fettet i en gryta. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt vattnet, grädden och smula ned buljongtärningen. Koka upp under omrörning och koka i 3 minuter. Blanda i korv och äpple och koka under lock ett par minuter. Smaka av. Servera med kokt ris.

Gott, enkelt och snabbt!


Nya, 2011.09.08


Malin, 2011.09.07


Förra veckan lämnande den här tjejen mig och även hennes pojkvän för att flytta till Oslo på obestämd tid. Måste säga att det känns sjukt tomt att hon inte bor här längre. Tyvärr är det väl bara att inse att man är nästintill vuxen nu och att man inte alltid kommer ha sina nära och kära omkring sig.

Vi planerar redan att komma och hälsa på er, bara så att ni vet ;)

Bygget, 2011.09.06






I Söndags var vi uppe i bygget för att plocka bär och äta surströmming. Dock blev det varken surströmming eller några bär då det inte fanns ett endaste bär. Men otroligt mysigt var det i alla fall.

Mellis, 2011.09.05



Det var den här lilla busen som Daniel hade med sig från Skåne när han kom upp för 2 veckor sedan. Allt har fungerat bra förutom hennes lilla mage. Dock var vi på djursjukhuset i Fredags och fick tips om några produkter som vi skulle testa på i några dagar framöver. Det som är roligt med att ha just henne är att vi har fått varit med enda sedan hon bara var en vecka gammal.


2011.09.03


RSS 2.0