Lägenheten - Göteborg

Tänkte passa på att lägga upp lite bilder från den fina lägenheten i Göteborg. Det var alltså en etagelägenhet som låg 5-10 minuter från centrum. Perfekt nära till allt med andra ord.

















Sådär! nu säger jag godnatt!

090928

Imorse bestämde jag mig för att ta en liten sovmorgon. Jätteskönt tyckte jag men det var inte lika uppskattat bland lärarna. Åkte upp till skolan. Gick på mattelektionen. Hade ingen lust att plugga matte. Gick till skolsköterskan. Gick och köpte oboy. Tappade bort mobilen (igen!). Hittade mobilen. Åkte ner till stan. Köpte en kavaj. Fikade. Åkte hem i stormen. Allt detta har jag gjort med min lilla puppis, Jossefin.


Den här vackra bilden har Daniel tagit.


-

Måste vara bland det sötaste jag någonstin sett!


Bild


Falkenberg i somras.

Kände att jag var tvungen att lägga upp en bild här på bloggen så det inte blir så negativt och tråkigt hehe. Nu blev allt genast mycket roligare.  

090927

I fredags när jag vaknade trodde jag att jag skulle dö. Hade så otroligt ont i fingret så var tvungen att åka till läkaren (igen!). Fick penicillin som jag ska gå och knapra på i 10 dagar framöver. Tog en Ibumetin sen åkte jag ner på stan och kollade en sväng. Bland annat på gina. Fick med mig ett linne hem.

Fredagskvällen spenderades hos Daniel med godis och film. På natten vaknade jag av att jag hade riktigt riktigt ont igen. Tog ytterligare en Ibumetin sen kunde jag somna om.

Idag har jag hinnit med en hel del saker. Bland annat övningskört. Sen har jag vart i kontakt med läkaren idag igen för jag fick så himla ont så jag visste inte vad jag skulle göra. Tänkte precis beskriva för er hur fingret ser ut. Men jag tror jag skippar det. Ser alltså inte alltför mysigt ut. Det finns nog en hel del mysiga saker i den fingret haha! Förlåt att jag tjatar om att jag har ont hela tiden men ni kan inte tänka er vilken smärta det är. Utan värktabletter och läkare vet jag inte vad jag skulle gjort haha!

Nu ska jag ta en... kan ni gissa vad? värktablett såklart och gå och lägga mig ;). Får hoppas på att den håller i sig i någon timme så jag kan få sova lite.

natti!

Telefonförsäljare KAN vara underhållande!

Nu ikväll har jag vart ute och övningskört och snart ska jag sätta mig och skriva ett tal som ska vara klart tills imorgon.

Måste bara berätta om en liten rolig händelse som hände för några minuter sen. Det ringer en förvirrad och fnissig 18 årig tjej hem till oss och pratar med min pappa. Hon säger att hon jobbar för något som hette "Nilsson media" och att hon skulle vilja ställa några frågor till honom. Pappa frågar vad "nilsson media" är för något och då svarar hon att hon inte vet. 20 minter senare har hon äntligen ställt de frågorna som hon ville ställa. Hon tackar för sig och lägger på luren. 2 minuter senare ringer hon upp igen för att berätta vad dom gör på "nilsson media". Pappa tackar för att hon ringde tillbaka och berättat det också avslutar HON samtalet med "tack för att DU ringde igen" när det i själva verker var hon som ringde. Pappa skrattade och tackade och sedan sa han hejdå.

3 minuter senare ringder hon till oss IGEN och då svarar jag.. ungefär såhär löd samtalet.. tänk nu allt det här med EXTREM Lidingö dialekt:

Jag: Hej det är Sandra!
Hon: Hej jag heter Mimmi. Jag söker Eri Herki!
Jag: Då har du nog ringt fel. För här finns ingen Eri Herki.
Hon: Men Eri Herki?
Jag: Nej, då har du nog ringt fel!
Hon: Eri Herki!
Jag: Nej..
Hon: ERI HERKI!
Jag: ....
Hon: jaja.. men jag jobbar i alla fall för "nilsson media" och jag....
Jag: jo jag vet.. du pratade precis med min pappa.
Hon: vilkens pappa? vad heter han?
Jag: jaa.. min? Janne heter han..
Hon: *Klick*

10 sekunder senare...
Jag: jaa, hallå?
Hon: Ja hej, det är Mimmi. Förlåt att jag la på. Det måste ha blivit ett oerhört stort fel här.
Jag: Jadå, det är ingen fara!
Hon: ja men du får ha en trevlig kväll!
Jag: haha detsamma! 

Stackars tjej! det var hennes första dag och allt hahahah!  

Amputerat finger

Nej.. riktigt så illa är det inte. Men ont gör det. Har åkt på en infektion i fingret. Allt började med att nagelbandet gick sönder och efter det har det kommit in nå skit i det. Och på så sätt åkt på en härlig infektion. Var till läkaren imorse och fick ett medel som jag ska skölja med så fort fingret blir tort. Så nu går jag runt med ett litet paket på fingret bestående av tejp, "plastpåse" och en kompress. Härligt!

Nu ska jag spela lite guitar hero sen ska jag åka iväg till brandstationen. Eller idag ska vi till Göviken och vara aktörer för ambulanspersonalen. Det gjorde vi även igår. För det får vi en biobiljett och fika hehe.


090920

Fredagskvällen startade hos Cicci med en massa folk, det var trevligt. Sen gick jag och Jossefin vidare till upstairs. Efter det blev det en trevlig efterfest och så slutade kvällen. Ännu en galen och rolig kväll.

Idag ska jag nog bara ta det lugnt.

Fystest och party

Idag har vi vart på brandstationen och idag var det fystest som stog på schemat. För att vi ska få vara med på rökdykningen som vi ska börja med så småningom så måste vi göra ett fystest först. Det gick ut på att ha all utrustning på sig, det vill säga underställ, jacka, byxor, hjälm, "rånarluva" och gastuberna på ryggen. Som tur var så slapp vi andningsmasken och skorna. Istället för masken hade vi luvan ovanpå hjälmen så att det inte skulle komma ut någon varmluft och istället för skorna så fick vi ha vanliga gympaskor.

Hela den här utrustningen vägde ungefär 25 kilo. När vi fått på oss alla kläderna skulle vi gå på ett löpband i 8 minuter med 8 graders lutning på bandet. Inte ens hälften av alla klarade det. Det var SJUKT jobbigt och varmt. Jag slutade när det gått ungefär 6,5 minuter.



Nu har jag precis badat och om några timmar blir det paaaarty.


090917

Idag blev det först skola sen åkte jag och Jossefin ner på stan för att leta kläder till imorgon. Kom hem med ett linne, en väska, en halsduk, puder, mascara och 2 par strumpbyxor. Skönt med lite nya saker!

Nu blir det plugg inför sjukvårdsprovet som vi har imorgon och sen ska jag åka till Lasse och plugga på körkortet.


En av alla sjuka saker som hände på Ayia

Nu hade jag tänkt att berätta om när vi blev medbjudna på yatchen. Kommer bli mycket text om jag ska kunna förklara allt men jag får göra så gott jag kan. Ber om ursäkt för alla 1000 stavfel jag lär ha i det här inlägget. Jaja, det som orkar, den läser.

På stranden Nissi beach som vi låg på varje dag så fanns den en liten "klippa" som vi gick upp på flera gånger för att ta kort och kolla på utsikten. Det var verkligen grymt fin utsikt. När vi stod där uppe och kollade ut mot havet så såg vi att det låg en skit snygg yatch lite längre ut. Självklart började vi diskutera om hur nice det vore att få ligga på den och steka. Men det var ju bara någonting vi kunde drömma om. Trodde vi...

Vi var totalt 5 tjejer som åkte till ayia napa. En dag låg jag och Anna och solade på stranden medans dom andra var nere och badade. Helt plösligt kommer det fram en kille och frågar om vi vill följa med ut på hans yatch. Jag kutar ner till dom andra och frågar om dom vill följa med och självklart vill dom det. Vi frågar hur vi ska komma ut till båten i och med att den låg en bit ut i havet. Då svarar han att han har en mindre båt som han kör ut oss i. Vi åker ut till yatchen och väl där tror vi inte att det är sant. Den var så sjukt fin! Så där sitter vi i några timmar och dricker rosé samtidigt som vi lyssnar på grymt bra musik i grymt bra inbyggda högtalare. Vi trodde ju inte att det var sant!

Vi frågade en av killarna vad han jobbade med (i och med att båten var värd över 10 miljoner kronor) och då fick vi som svar att han hade ett familjeföretag så han kunde ta ledigt när som helst och sen frågade vi vad hans bror (som ägde båten) jobbade med och då fick vi som svar att han inte visste utan att han mest reste runt i olika länder. Kanske ska tillägga att dom hade seglat från Libanon. Så vi hade alltså hamnat på ett yatch med libanesiska brats? haha!



Efter några timmar var vi tvungen att åka tillbaka till stranden för att vi skulle hinna duscha och fixa till oss inför kvällen då vi hade annat planerat. Det var vi 5 tjejer + andra tjejer som skulle tillbaka till stranden. I och med att båten som skulle köra in oss var så liten kunde inte alla åka på samma gång. Alla åkte förrutom jag, Erika och Anna. Vi fick vänta. När den lilla båten kommer tillbaka så hoppar jag i den och då precis märker han som kör båten att den gått sönder. Dom försöker laga den men utan framgång. Jag börjar få lite halvpanik. Där sitter jag, mitt ute på havet, med vågor som är så stora att dom slår över den mindre båten, med ett gäng libanesiska brats.

Jag frågar hur vi ska kunna ta oss in till land och dom ringer runt och hör om det är någon som kan hämta oss men det är det ingen som kan. Dom andra, som åkt in på land redan, börjar bli oroliga i och med att vi egentligen skulle komma bara ca 5 minuter efter dom. Dom  går till rescue vattenskotern och förklarar att vi skulle komma strax efter dom men att vi inte dykt upp. Räddningskillen ringer polisen och det blir stort pådrag. Rescue killen åker ut till oss och frågar hur vi mår och om allt är okej.

Tillslut fick killarna tag i en båt men dom var tvungen att betala 300 kr för att ta oss in till land. Lite längre upp i texten så nämde jag att det var väldigt stora vågor just den dagen. Det resulterade i att killen som skulle ta oss i land inte ville köra förnära båten vi var på för då var det stor risk att den gick sönder. Så den enda utvägen som finns är att hoppa i vattnet och simma till den andra båten. Erika och Anna hoppar i först men kvar står jag på den stora båten med tårarna sputandes och paniken i kroppen. Tillslut hoppar jag också i och blir uppdragen i armarna med tårarna rinnandes längst min kind haha (låter väldigt dramatiskt men jag kan meddela att det var det också ;)).

Vi hade ju med oss våra kameror på båten så då fick dom lägga allt i platspåsar och sen kasta ut till den båten vi var på. Till sist kom vi till stranden, någon timme försenad. Det var verkligen som en film när vi slängde oss i dom stora vågorna, mitt ute på havet, för att sedan bli uppdragen i armarna på den andra båten hahah. Allt slutade i alla fall bra, som tur var!









Snipp snapp snut så var sagan slut.

Nu säger jag godnatt.


Bilder - Ayia napa, Cypern






Under vilken tidpunkt togs den här bilden?


Vad gör man för att skydda sig mot svininfluensan?
jo man bär med sig en flaska handsprit i väskan ;) 



Nu gick det segt att ladda upp bilder. Dom här får duga så länge.


090916

I och med att jag går räddningstjänst så spenderas Onsdagarna och Fredagarna på brandstationen. Så idag var det alltså dags igen. Idag åkte vi ner till jamtlibryggan och lärde oss hur man pumpar upp vatten från t.ex. en sjö och sen körde vi även en stafett. Efter det åkte vi tillbaka till brandstationen och där fick pröva en kemdykar utrustning. Jag känner mig som en liten pojke bland alla brandbilar och brandmän men jag tycker verkligen att det är skitroligt. Ångrar inte en sekund att jag valde räddningstjänst haha!

Nu ikväll har jag vart på premiär besök på ica maxi. Det var inte alls så stort som jag hade förväntat mig! Så nu vet ni det också. 




 


Ayia napa woop woop

Det här med att blogga kanske inte riktigt var min grej?

I förra inlägget ska jag ju att jag skulle skriva om min vistelse i Falkenberg men jag skippar det. Kan säga att jag hade det superbra där med. Blev en hel del shopping även där. Badade till och med i havet en dag. När jag känner för det ska jag lägga upp lite bilder därifrån.

Vad mer har hänt sen jag skrev sist? Skolan har börjat och nu är jag inne på mitt sista år. Känns otroligt skönt. Dock hann jag bara gå 3 dagar för sen stack jag och 4 tjejer först till Norge och sen till Ayia Napa, Cypern. Och det jag kan säga är att det nog var den bästa veckan i hela mitt liv. Slog nog till och med Peace and Love. Träffade en hel del folk. Vissa skönare än andra. Dagarna spenderades på Nissi beach med en massa sol och bad i den stekheta solen och kvällarna med god mat sen på vår balkong med en massa smirnoff ice och breezer. Gött! Efter det gick vi ut på någon klubb. Blev mest "grabbarna grus" som är en skadinavisk klubb och när det stängde blev det "blue moon bar". Kortfattat var det den sjukaste, galnaste och underbaraste veckan jag har vart med om.










Den där yatchen blev vi förresten medbjuda på men det är en annan historia ;)





Fler bilder kommer!






RSS 2.0