Halloween

Gårdagskvällen blev tyvärr inte som planerat med det är sånt som händer. Vi kom aldrig så långt så vi gick in på Marité. Men det kommer ju fler tillfällen så det gör inte så mycket :).

Idag har mormor och min morbror vart här på middag och nu ikväll har jag vart ute på farmors grav och kollat. Sjukt fint med alla ljusen!




Halloweenparty

Igår var jag på körskolan och körde sen var jag med Daniel.

Imorse köpte jag och Jossefin frallor sen åkte vi hem till mig och åt. Efter det åkte vi in till stan för att köpa några saker inför kvällens utklädnad och då hann vi även med en fika. Erika kom förbi en sväng också. Trevligt trevligt.

Nu ska jag fylla badkaret med varmt vatten och sedan göra mig iordning inför kvällen. Då halloweenparty på marité står på schemat.  

Intressen: tvål och tvättmedel

Igår kollade pappa igenom sin jobbdator och då hittade han en uppsats som jag hade skrivit 2007.

Här är ett utdrag av den "Jag valde tvål och tvättmedel därför att jag tyckte det lät intressant och för att jag ville veta mer om just det, hur det funkar mm. Med det menar jag att jag vill veta hur tvättmedel kan ta bort smuts från kläder respektive hur tvål kan ta bort smuts från händer (kroppen)."

Arbetet handlade alltså om tvål och tvättmedel. För det första: jag ljuger så tungan håller på och trillar av. När fan blev jag intresserad av tvål och tvättmedel? och för det andra: vilken normal 15-16 åring är intresserad av hur tvättmedel tar bort smuts från kläder?

Jag kommer dock inte ihåg vad jag fick på den här uppsatsen. Men en sak är i alla fall säker: fick jag bra betyg på den här uppgiften så behöver man inte alls vara intresserad av det. Det räcker med att du låtsas!





27 Oktober 2009

Idag har jag övningskört på skolan, kollat blodtrycket hos ungdomsmottagningen, hängt med Lasse och ätit på max. Inte alltför spännande dag.

Nu blir det sängen!

Luciakandidat 2009

Jag har blivit antagen till att bli jämtlands lucia. Det är HELT JÄVLA SJUKT! Visste inte vad jag skulle säga när dom ringde. Jag är lycklig! wiiiiiiihoooooooooooooooooo


G3

Gårdagskvällen började med att jag käkade med mina familj på easten. Därefter gick jag till Jossefin och "förfestade" lite. Sen gick vi ner till Marité. Dock var det så mycket folk där att vi inte orkade stå kvar i kön så då gick vi istället upp till G3. Medelåldern var ca 30 + så vi hann bara vara där i ca 30 minuter innan vi bestämde oss för att gå och köpa cheese och sen gå hem till Jossefin igen.

Idag har jag vart hos Lasse och hälsat på och nu blir det chips och TV.

Stockholm 22-23 oktober

Igårkväll vid 7 tiden kom jag hem från Stockholm. Har haft 2 toppendagar där nere. Dock stressade!

I torsdags klev jag upp klockan 05.00 för att åka till flygplatsen vid 06.00. Planet lyfte 07.15 och vi var framme i Stockholm 08.30. Hur smidigt som helst att flyga. Väl nere åkte vi och lämnade våra väskor i gamla stan sen vidare till kulturhuset där vi gjorde iordning vår utställning. Allt gick bra och konferanser för dagen för ingen mindre än Shire från MTV. Hann även med lite shopping imellanåt. Vid 18.00 skulle vi kolla på en teater. Där bjöds det på olika snittar. Vi som hade tänkt att gå ut och äta efter teatern men alla blev hur mätta som helst.
Vi fortsatte kvällen på någon krog där vi bara tog en öl sen blev vi för trötta och åkte hem och sov istället för att fortsätta parta.

Fredagen började med att vi åkte ut till Älvsjö/stockholms mässan. Det kändes som att vi hade hamnat fel då alla männsikor gick runt med kavaj och hade poliseskort. Tydligen var det ganska stort och det var flera EU-människor och även högt uppsatta personer från andra länder där. Där bjöds det på en supergod bufé som man rullade hem av.

Klockan 17.30 gick flyget hem och då åkte jag bara hem framochtillbaka sen åkte jag vidare till Daniel och hälsade på.

Idag har jag inte gjort något speciellt men ikväll blir det först resturang med min familj sen blir det paaaaarty. är sjukt taggad!






Emilia och Therese

Lägger upp fler bilder imorgon. Nu måste jag skynda mig. Ha en bra kväll!


-

Man ska vara försiktig med att använda orden alltid och aldrig




Stockholm 07.15

Igårkväll när jag åkt till Daniel så skulle jag duscha. Då började det snurra i hela huvudet, jag hörde sämre och allt blev helt vitt. Tillslut kunde jag knappt stå upp på benen och Daniel var tvungen att hjälpa mig till toastolen så jag kunde sätta mig en stund. Men det fortsatte snurra och då får han hjälpa mig till sängen så jag kunde lägga mig ner en stund. Benen bara vek sig och skakade. När jag lagt mig ner så börjar det susa och låta i hela huvudet. När jag legat en stund med benen upp i taket så börjar jag känna mig bättre. Och tur var väl det. Precis sån känsla som jag fick när jag svimmade förra gången. Då var jag 10 år och skulle byta örhängen för första gången haha! Undrar dock vad det beror på denna gång.

Idag har jag vart på brandstationen. Fick lära oss att lyfta ut människor ur bilar med hjälp av bår. Vi fick även lära oss hur man sätter på en "kedaväst" och en nackkrage.

Nu håller jag på och tvättar och packar lite inför morgondagen. Klockan 07.15 lyfter planet till Stockholm. Sitter förresten med ett glas julmust (?) i handen. Är inte det lite väl tidigt? kan inte riktigt förstå att det bara är drygt 2 månader kvar till julafton. Huvva.



Nu ska jag springa upp på affären och köpa hårspray.





Det går bra nu...

..pengar rullar in som dom ska. Nej men just nu går det rätt så bra.

  • Jag har ett jobb som jag trivs med
  • Jag har helt underbara vänner
  • Jag har fått tillbaka motivationen till att plugga på körkortet och idag fick jag tid för uppkörning/teoriprov
  • På tosdag åker jag till Stockholm
  • Jag kommer förmodligen fira nyår där nere
  • Jag åker till Afrika den 4 Januari
  • Halloween firas i Åre tillsammans med massa skönt folk
  • Den 4 juni tar jag studenten

Jag är medveten om att det är läääänge kvar tills vissa av sakerna MEN allt det där känns positivt just nu hehe.


Avslutar med en bild på den här tjockisen. Oftast ligger han i min säng när jag ska gå och lägga mig. Och igårkväll såg det ut såhär.

Nu ska jag gosa lite med honom och sova. Natti


sovdags!

Jobb idag igen från 13.00 till 21.30. Gått bra även idag! Dock lyckades jag (fråga mig inte hur) byta kod på mitt kodlås så jag blev tvungen att klippa upp det haha! Sen när jag kom hem skulle jag värma på lite mat och då ställde jag in en tom talrik i micron. Kanske dags att sussa?

Godnatt!

18

Jobbat idag mellan 13.00 och 21.30. Det gick bra. Nu sitter jag och äter lite godis och deppar. HATAR då det mesta känns jobbigt.


Ayia napa - augusti. Bilden får tala för sig själv.


Årets första dopp i storsjön

Dagen började som vanligt med att Anna-klara kom och hämtade mig sen åkte vi till brandstationen. Väl där packade vi ihop lite och bytte om sen åkte vi ner till storsjön för att träna på att livrädda i vattnet. Självklart hade vi torrdräckt på oss så vi inte skulle bli blöta och frysa. Dock kom det in vatten endå men det värmdes upp när det kom innanför dräkten så vi slapp frysa trots att det kanske bara var runt 4-6 grader i vattnet.


Här byter vi om till torrdräkterna


Efter det fick vi doppa oss en gång innan vi skulle sätta igång med träningen


Här är en nöjd och snygg tjej som precis tagit årets första dopp i storsjön


Sen var det bara att sätta igång med övningen




Här är jag i full action haha!


Här är jag och Angelica. Glada över att ha klarat det.

Nu ska jag lägga mig i badet och kolla på tv sen åker jag iväg för natten.




Fler bilder från brandstationen


Kemdykardräkter. Sjukt snygga!


Cool tjej!



I det här tornet gick vi upp och ned för 2 gånger. Det kändes i kroppen vill jag lova.


Här kommer en slut Sandra ned för trapporna




Jag, någon, någon


Där borta i hörnet sitter jag och ska till att fixa med gastuberna haha!


Här är någon påväg in för att krya i burarna.

Nu tänkte jag inte lägga upp några fler bilder. Men det kommer mer. Det är en sak som är säker! Vare sig ni vill eller inte ;)

Vaccination, samurai, möte

Dagen startade på campus med att ta några vaccinationer inför Afrikaresan i Januari. Idag har vi har även fixat personbevis för att kunna få uppehållstillstånd för att få stanna i både Liberia och Guinea. Därefter gick jag, Jossefin och Cornelia ner på stan och käkade lunch på Samurai. Klockan 13.30 skulle vi upp på skolan för att ha möte angående resan. Efter det hade jag och några till religionsprov och det gick SKITDÅLIGT!

Ikväll har vi ytterligare ett möte angående resan. Men då ska föräldrarna med.

Bilder - brandstationen

Det här med att plugga gick ju sådär. Man kommer alltid på en massa andra, viktigare saker när man ska till att plugga. Varför? Helt plötsligt blir det jätte viktigt att plocka ur diskmaskinen, slänga i en tvätt i tvättmaskinen, städa hela huset, baka bullar.. ja ni förstår nog.

Tänka lägga upp några bilder från dagen. Snodde dem från Anna-Klara.


Jag är andra från vänster. Uppställning innan vi skulle sätta igång.


Behöver jag ens nämna att det här var efter? ;)

Nu blir det mat!


brandis

Kom nyss hem från brandstationen. Idag har det vart rätt jobbigt. Vi fick först sätta på oss alla kläder med gastuberna, masken och det sen fick vi gå i en massa trappor och efter det fick vi även gå en sväng runt wargen. Bara för att vi skulle få känna på hur det är att andas in luft från gastuberna och sen känna på hur det känns när den börjar ta slut. Efter det fick de som ville krypa i burarna med helt släckta lampor. Jag och Mattias var först ut och det gick fint. Som vår lärare sa så är det nu det märks om man har klaustrofobi. Nästa gång vi kryper i dem kommer vi även ha 55 grader varmt och en massa fukt på. Kom förresten och tänka på hur det skulle vara att bära på dom där 30 extra kilorna för jämnan? Jag tycker det är jobbigt att ha dem på mig i ca 1 timme. hur skulle det då vara att bära på dom föralltid?

På fredag ska vi ut med båt på sjön och bada. Känns inte såå himla kul. Vet inte om jag kommer klara av det. Fast efter den hemska händelsen på Ayia napa så kanske jag klarar allt? hehe.

Nu blir det en massa pluuuuugg. Skjut mig.


mys

Igårkväll tog jag mitt pick och pack och åkte till Daniel. Sov även där. Började vid 12 och slutade halv 2. Kändes extremt onödigt att åka dit.. Dessutom har vi en vikarie som är helt... jag ska inte säga vad jag tycker om henne. Efter det åkte jag ner på stan och köpte med mig, tårta, godis och fanta till min kära mormor. Hon gjorde en knäplastik igår och därför ligger hon på sjukhuset. Dock inte på samma sida som jag jobbar på. Satt i alla fall och pratade med henne i ca 1,5 timmar. Mys!

Den 11 november ska vi till birka och vara aktörer för intensivvårdsavdelningen och akuten. Och redan idag fick vi våra "skador" utdelade. Jag ska ha en rygg/nackskada vilket innebär att jag är förlamad från bröskorgen och ner. Det blir spännande! Första gången fick jag en handskada och andra gången fick jag en lungskada. Det var inte alls så roligt.

Nu ska jag sätta på en film.


10 oktober 09

Gårdagskvällen spenderades tillsammans med Daniel, Malin och Fredrik. Det blev idol och filmtittande hemma hos Malin. Riktigt mysigt. Idag har jag jobbat från 13.00 till 21.30. Nu ikväll när jag kom hem så hade far min köpt en ny tv. Heelt okej. Imorgon blir det jobb från 06.45 till 15.30. Så jag kanske borde ta och hoppa i säng nu.

Känner att det här inlägget var ganska meningslöst. jaja.

Natti


091009

Kom precis hem från en dag på badhuset. Gjorde olika tester. Fick bland annat simma längder, livrädda, dyka och simma med våtdräkter.

Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på tv. Lite senare får jag besök :)

Min uppsaladröm gick just i tusen bitar

Idag har jag vart hemma från skolan. Tog en lång sovmorgon med frukost på sängen och filmtittande. mysmys. Nu ikväll har jag bakat ytterligare en kaka. Den här gången blev den bättre en den jag bakade igår hehe.

Imorgon på räddningstjänsten så har vi simtest. Känns ju sådär.

Fick precis reda på att snittet för att komma in på sjuksköterske ligger på 18.23. det är ju sviinhögt! ÅH vad sur/ledsen/arg/besviken jag blev på mig själv nu att jag inte har pluggat mer än vad jag gjort. Nu jävlar är det jag som pluggar. Jag SKA komma in in i uppsala. Vad gör jag annars? Åh jag hade ju min lilla dröm om hur det skulle vara att flytta dit med Jossefin, börja plugga och starta om på nytt helt enkelt. Jag har ju tyyyyyyp fixat lägenhet också. Men vad gör jag nu? GAAAAAAAAAAAAH

Studentmössa

Igår var jag först på skolan. Sen på kvällen träffade jag peace-gänget. Vi satt oss på pause och fikade och pratade lite. Supermysigt! På kvällen åkte jag till Lasse och hämtade mina körskolsböcker. Och efter det pluggade jag.

Idag har jag beställt studentmössa, champagneglas med mitt namn ingraverat, penna och en visselpipa. Längtar så sjuukt mycket tills den dagen då vi tar studenten! Efter det åkte vi ner till göviken för att göra en studiebesök på ambulanshelikoptern.





Nu ska jag gå på affären och köpa lite saker sen ska jag baka. Ikväll blir det häng med Daniel.

ibland hör man fel

För er som gjorde som jag och skippade att se idol i fredags (kan det stämma att det var då?) så kan ni se ett litet roligt klipp på när en tjej gör bort sig. Stackarn! haha




Nu ska jag sova. Natti

091002, 03, 04

I fredags var vi på brandstationen. Där fick vi lära oss hur man pratar i walkie talkie. Efter att vi lärt oss det så tog vi 2 brandbilar och åkte ut för att "leda" varandra genom att prata i dem. Blev en tur till PC, ica maxi, hem till mig, john bauer och sist bilprovningen. Kanske inte låter alltför spännande men det var faktiskt riktigt roligt!

På kvällen blev det party. Startade lite smått hos Jossefin sen åkte vi till Anna och efter det blev det Marité.

Lördagen spenderades med Daniel och kvällen i soffan, halvsovandes.

Idag har jag övningskört lite. Sedan åkte vi hem till mormor och fikade. Summeringen av helgen är galen och mysig!


Den här bilden har inget med texten att göra. Här fick jag pröva en kemdykardräkt.

Nu väntar jag på att maten ska bli klar.

091001

Igår var vi uppe på övningsområdet med räddningstjänsten. Där fick vi klippa i i bilar, krossa rutor, lyfta av tag m.m. Har en skaplig träningsvärk i armarna idag hehe. På kvällen åkte jag till Daniel.

Idag blev det först skola sen åkte jag och Jossefin ner till stan för att leta kläder till imorgon då vi planerat party. Hittade ett par skor och en ring.

Nu ska jag städa lite sen åker jag till Lasse.


RSS 2.0