Göteborg - Falkenberg- dag 7

Nu sitter jag i bilen på väg ner till Falkenberg. Strålande sol och 26 grader ute. SKITKUL att man sitter instängd i en bil då. Aja, framme om 20 minuter så jag överlever nog.


Den här lilla gräshoppan på ca 10 cm för pryda det här inlägget.


Puss


Göteborg dag 6 - båttur

Idag har det vart fint väder så vi åkte ner till saltholmen och åkte båt ute i skärgården. Det var riktigt mysigt. Vi hoppade av på en liten ö som heter Domssö. Där var det någon slags marknad. Vi satt oss på en uteservering och tog en pizza. Passade även på att sola lite när solen väl var framme. Sedan hoppade vi på båten och tog den tillbaka till saltholmen igen.

Efter det tog vi spårvagnen in till stan. Bakom mig satt det en kvinna och förklarade varför man skulle betala skatt och vad det innebar, inget fel med det. Men grejen var att personen som hon förklarade det för var hennes 3 åriga son.

Väl inne i stan satt vi oss och tog ett glas vin och det var vi inte direkt ensam om. Köpte med mig en tidning och åkte hem. 














Ikväll är sista kvällen här i göteborg och även sista kvällen för YRAN. Hoppas att Lady gaga får sin 30 långa kravlista genomförd nu. Haha lite överdrivet kan man tycka.

Imorgon åker vi vidare mot Falkenberg.


Hej


Göteborg dag 5 - U-båtsbesök och U2

Vädret har varit fortsatt dåligt här i Göteborg. Idag åkte vi ner till hamnen där vi besökte ett flertal båtar. Nu snackar jag inte om små segelbåtar utan riktigt stora stridsfartyg, U-båtar m.m. Lite spännande måste jag faktiskt medge att det var. Var även ombord och kollade på den båten som min morfar har jobbat som maskinchef på. Fattar inte hur dom vågade. I och för sig hade dom kanske inte så mycket till val. Om man ska jobba i en u-båt så får man inte ha klaustrofobi, det är en sak som är säker. (Bilder från idag kommer)

Just nu är mamma och pappa och lyssnar på U2 på Ullevi. Snow patrol spelar som förband och jag är riktigt avundsjuk. 58 000 sitter just nu och lyssnar på dom. Helt sjukt. Men jag hoppas att dom får det trevligt, vilket jag är säker på att dom får. Samtidigt sitter mina vänner och smsar om hur kul dom har det på YRAN. Men det är ju bra att dom har det kul i alla fall! Själv får jag och min bror nöja oss med 2 hyrfilmer och godis. Det är ju kul det med. Hehe..

Här kan ni se ett klipp från konserten
http://www.youtube.com/watch?v=S-PPh65yU_I

Puss


Göteborg dag 4 - Ikea och nybliven tvillingmamma

Inatt blev jag tvillingmamma! Eller det var i alla fall vad jag drömde. Otroligt hemsk dröm var det och jag vaknade till och med av att jag grät. Det jag kommer ihåg av drömmen var att jag fick reda på att jag var gravid. Kostigt nog var jag höggravid när jag fick reda på det och gick med en mage som var stor som en badboll. Jag ansåg att jag var för ung för att skaffa barn och att jag inte var mogen nog att ta hand om ett liv. Jag bestämde mig därför för att göra abort. Jag fick någon slags medel som jag skulle ta och då skulle jag kissa ut fostret. Efter att jag hade tagit det där medlet så la jag mig i soffan med ett bäcken under mig. Bredvid mig satt min morfar och kollade på när fostret skulle komma ut (haha). Helt plösligt så låg de där i bäckenet och det var inte bara ett barn utan två! Jag bad om att dom skulle ta bort barnen, för jag ville inte se dom. Jag grät och grät och mamma satt och pratade med mig och förklarade för mig att dom var så små och så genomskinliga att man kunde se alla ådror och man kunde även känna pulsen genom hela kroppen. Usch. Tack och lov att det bara var en dröm. Vad får man allt ifrån egentligen? Idag har jag gått och sett gravida kvinnor och spädbarn överallt.


Hur som helst, idag var det världens storm här med blåst och en massa regn. Dom varnade till och med för hårda vindar. Ibland älskar jag den svenska sommaren! På grund av vädret bestämde vi oss för att åka på IKEA (nu tänker ni säkert IKEA på semestern? Ja IKEA säger jag då. Åker man vanligtvis 40 mil, ca 4 timmar tur och retur för ett besök på IKEA så får man passa på nu när man har ca 6 minuter dit.) Där fick med oss lite saker hem. Åt även köttbullar och potatis. Det är alltid så himla gott där kostigt nog. Sen skulle de andra åka på biltema eller något liknande så då åkte jag till köpcentret här i närheten. När jag sa att jag bara skulle kolla lite så sa min bror " ska DU bara KOLLA?" "ja?" svara jag. Givetvis blev det inte så. Kom hem med 2 supermysiga tröjor.


Ikväll har vi hyrt en film så nu blir den.


Puss


Göteborg dag 3 - shopping

Idag bestämde jag mig för att bara ta det lugnt och åka och shoppa. Jag fick med mig en tröja, två par byxor, och ett par shorts hem. De andra åkte ut till saltholmen och åkte båt. Efter några timmar på stan åkte jag hem och sov i några timmar, mycket skönt. Vid 18 tiden kom de andra hem då käkade vi lite och sen åkte vi in till stan igen. Där satt vi oss på en uteservering och jag tog en rosa pantern. Gött gött.


Imorgon sätter yran igång och ikväll verkar alla ska ut på stråket. Blir riktigt avundsjuk. Speciellt när min kära vän Jossefin skickar sms och verkar vara hur pepp som helst på party ikväll. Synd att jag inte kan vara med. Men som hon sa så kommer vi ta igen det när jag kommer hem igen. Men jag ska inte klaga. Jag har det ju bra här i Göteborg. 


Puss.  


Göteborg dag 2 - Liseberg

Imorse skulle vi vara duktig och kliva upp i tid för att vara på Liseberg när de öppnade klockan 10.00. Vi klev upp, tog bussen som gick 09.20 och kom till Liseberg runt 09.40, kollade när de öppnande och självklart öppnande dom inte 10.00 utan 11.00.  Efter nästan 1,5 timmes väntan fick vi äntligen komma in och åka karusellerna. Hade ju nästan glömt bort hur roligt det faktiskt är! Toppenväder var det också så det kunde ju inte bli bättre. Blev dock lite nojig i Balder men det gick snabbt över. När vi åkt klart balder och precis ska till att kliva ur den känner jag någon som försiktigt knackar på min axel. Jag vänder mig om och där sitter en kille som säger "Du överlevde!" undra om jag hade ett dödsskrik?



Efter det åkte vi till Nordstan och köpte med oss lite mat hem.


Nu är jag supertrött, som vanligt. Är fan jämt trött. Äh, jag skyller på min något nedsatta syn (jag behöver ju inte nämna att optikern sa att jag skulle få onaturligt bra syn om jag skulle skaffa mig ett par glasögon. Med andra ord.. har jag nästan ingen nedsatt syn alls. Skit också)  


Bilder - Universeum

Eftersom bloggen inte var samarbetsvillig och jag inte har någon lust att göra något större försök på att fixa till det så kommer resten av bilderna här. (upptäckte nu att det bara var en bild som inte fungerade att ladda upp. Typiskt!)














Här är en mycket dålig bild på vandrande lövet. Ska ta och leta reda på någon bättre.






Göteborg dag 1 - Universeum

Idag när vi vaknade så öste regnet ner. Då bestämde vi oss för att åka till universeum, vilket typ alla andra turister i Göteborg också bestämt sig för. Väl där gick vi och kollade på allt ifrån hajar till vandrande löv. Vi började titta i olika akvarium och terrarium och avslutade i en uppbyggd regnskog med en massa vilda djur såsom apor, fåglar, sköldpaddor, alligatorer och ödlor.


Jag har en stor fobi för spindlar och vatten, alltså mörkare vatten, så det var inte det lättaste att gå in i ett stort akvarium där vatten med stora hajar och diverse fiskar omringade en men det gick, och det är jag glad för. (Jag vet att det låter extremt töntigt men så är det) Hade ångrat mig annars.

Här kommer en hel del bilder från idag



Här är väldens störta hagel respektive snöflinga som har hittans.



Efter det tog vi spårvagnen till nordstan där vi först käkade lite och sedan gick jag och köpte mig en tröja, ett par byxor, en väska och ett puder. Shoppingutbudet här i Göteborg kan man inte annat än att älska.


Imorgon blir det förmodligen Liseberg och nu - Patrik 1,5.


Hej!


Östersund-Göteborg. (26 juli 22.00)

Efter ca 11 timmars bilresa och 45 minuters letande efter lägenheten är vi nu äntligen framme. Lägenheten är kanonfin. Åkte och handlade för en stund sedan och då upptäckte jag att vi bara bor några minuter från ett stort shoppingcenter. NICE.


Trött tjej. Ikväll blir det sängen tidigt.


God natt!


Middag med Malin och Zara. (25 juli 23.27)

Dagen började med att jag åkte till Lasse och klippte honom också fick han lov att bränna några filmer åt mig som jag kan kolla på i bilen imorgon. Ska nämligen till Göteborg tidigt, tidigt i morgonbitti. Känns ju sådääär. Hur som helst så hann jag bara åka hem och vända i princip för vid 18 -tiden skulle jag befinna mig hos Malin för hon skulle bjuda på middag. God mat i trevligt sällskap, kan det bli bättre? Tack så mycket för det <3.



Nu blir det duschen. Måste skynda mig för om ca 4 timmar ska jag upp igen. HAPPY HAPPY

Natti natt!


Jobb och Tysklandsbesök. (20 juli 22.17)

Började precis att skriva ett inlägg men jag skiter i det. Har endå inget roligt att skriva förutom att jag har jobbat i helgen och att vi har tysklandsbesök. Båda två är konstnärer och en av dom är även fotograf och dom målar galet fina bilder. Skulle kunna sitta och titta på dom i evigheter. Har redan önskat mig en tavla i studenpresent nästa år hehe. Nu måste jag bara välja ut ett motiv. Imorgon blir det lunch på Arctura. Det ska bli mysigt.

Jag har totalt fastat framför den här tjejens videoinlägg. Hon KAN väl inte vara seriös? Riktigt underhållande är det i alla fall!

http://www.youtube.com/watch?v=lsACbJMWm94
http://www.youtube.com/watch?v=t-2vwp-BEdE

Förresten, om det är någon som är villig att hjälpa mig med en design och hur man laddar upp bilder så är det bara att höra av sig. Jag är inte så duktig när det gäller sånt.

Okej. det här inlägget blev rätt långt endå. Typ det längsta inlägget som jag har lagt upp nååågonsin. "mmmmmm" men nu ska jag gå och äta lite kexs, ost och dricka vin men våra kära tyskar. Hej.

Marité, Rosenström och en rik pappa. (16 juli 22.59)

Gårdagen började med att jag åkte upp till lillänge och köpte mig ett par skor. Sen åkte jag hem och la mig på alla fyra och städade badrummet, precis som en riktig kvinna ska göra.

Därefter åkte jag in till stan för att möta upp pontus och några till för att sedan gå på marité där Björn Rosenström skulle spela. Rosenströms spelning slutade med att en vän fick glas i fötterna vilket resulterade i blodbad. Kvällen blev inte alls som jag hade hoppats på utan den SÖG. Det var för mycket folk där. Det "roligaste" var väl i slutet av kvällen då en desperat kille kom fram till mig då han såg att klockan började närma sig hemgång. Han slog sig ner bredvid mig och verkade riktigt trevligt enda tills han skulle bjuda mig på en drink och jag tackade nej. Då började han snacka om hur mobbad han hade blivit i 13 år, hur mycket han tjänade och att hans pappa hade mer pengar än vad han kunde göra av med. För det första, att skryta om hur mycket pengar man tjänar/har går inte hem hos mig, och för det andra, så bryr jag mig absolut inte om att din PAPPA (?) har mer pengar än vad han kan göra av med. Kvällen slutade med en tur till Ås framochtillbaka.



Idag har jag inte gjort något speciellt förutom att jag har städat (idag igen. Väntar tysklandsbesök imorgon eller på lördag) också har jag vart på auktion hahah, det var spännande.. dock inte lika roligt som när jag var liten.

Nu blir det en kopp té.


3:dje gången gillt

Har vart lite krångel med namnet men nu försöker jag återigen.

Flyttar över alla mina inlägg till den här bloggen istället.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0