31/5-10

Sista Maj idag. Gud vad tiden går fort! Tyckte nyss jag firade sista April..

För exakt en vecka sedan var jag hos läkaren för att kolla upp varför jag svimmar med jämna mellanrum. Idag fick jag provsvaren och dom visade helt normala värden. Fick därför en ny kallalse för att göra ett EKG på hjärtat för att utesluta sjukdom. Känns bra!

Nu ska jag hoppa in i duschen lite snabbt för vid 5-tiden ska jag till mitt kusinbarn för att gratta henne på 8-års dagen. Ikväll får vi se vad som händer. Det är körfälltsgrillen som dem flesta ska på men jag är faktiskt inte speciellt sugen. Trots att det studenttider hehe. Men som sagt, vi får se vad som händer!

4 dagar..

party all the time, 28/5-10

Bra kväll igår! Nu laddar vi om för en ny partynatt.

Tunisien, 27/5-10

Just nu är allt så underbart!

  • Gymnasiet är avklarat
  • Betygen är satta
  • Resa till Tunisien tillsammans med Daniel är bokad. Åker om exakt 2 veckor.
  • Mösspåtagningsbal ikväll!
  • Studenten om 8 dagar!





Hotellet heter Fourati, det ligger i Hammamet- Tunisien- Afrika. Det är ett beach hotell, alltså ligger det på stranden. Vi valde att ta halvpension vilket innebär frukost och middag. Åh det här kommer bli så bra! :)




Pass, 25/5-10

Idag på lunchrasten åkte jag och Daniel iväg till polisen för att fixa ett varsit pass. Mitt går ut nu i juni.. Vi hade nämligen tänkt att åka ut och resa lite om två veckor. Det vill säga veckan efter studenten. Ska bli så himla mysigt och skönt! Längtar verkligen :)



10 dagar..

Läkarbesök, 24/5-10

Imorse var jag hos läkaren för att kolla upp varför jag håller på och svimma med jämna mellanrum. Dem tog två blodprov, två blodtryck och en pulstagning. Blodtrycket var lite lågt och provsvaren får jag om ca 2 veckor. Hoppas verkligen att dem hittar något. Hellre att jag får veta anledningen än att inte veta orsaken.

Åkte på skolan till klockan 11.00 för att kolla på en dansuppvisning. Skulle egentligen ha engelska på eftermiddagen men när vi kom dit så hade vi bara betygssamtal sedan fick vi åka hem. Har aldrig mer en engelskalektion. Känns grymt! Dock har jag en uppgift kvar som jag ska börja med strax.

11 dagar kvar..


19 år, 22/5-10

I Lördags fyllde jag 19. Dagen började med sång och frukost på sängen av min familj och Daniel. Klockan 14.00 åkte vi och käkade på en kinaresturang. Sen var det bara hem och fixa iordning sig och allt annat för lite senare på kvällen kom det ca 13 stycken för att fira med tårta och kex och ost. Blev en mindre lyckad utgång men annars var dagen hur bra som helst. Och tack för alla fina presenter och blommor :)

Bal, 20/5-10

I Torsdags var det min tur att gå på bal. Klockan 13.30 åkte jag till frisören för att få mitt hår uppsatt. Sedan åkte jag hem och sminkade mig, satte på mig klänning och fixade Daniels hår. När vi var klar med det åkte vi ner till badhusparken tillsammans med några andra för att ta lite bilder.



När vi var klar där åkte vi till Petronella där flera andra också var. Kvällen blev jätte lyckad med god mat, trevligt folk och sedan utgång.





19/5-10

Har vart på brandstationen idag. Ambulanslektion stod på schemat. Började klockan 08.45 med en extremt långtråkig föreläsning för ambulanspersonal. Vi snackade med våran lärare och sa att vi absolut inte lärde oss något utan ville hellre åka hem och plugga inför ett prov som vi har nästa vecka och det gick bra. Så nu sitter jag här och tänkte ta tag i något skolarbete.

När mamma kommer hem ska vi åka och handla inför på lördag då jag blir ett år äldre.

hej så länge.

I-landsproblem

Nu tänkte jag berätta om ett stort I-landsproblem som jag råkade ut för.

Idag när jag kom hem från skolan så hade jag tänkt att förlänga naglarna till balen. Hade ett paket med sådant här hemma. Blir nog skit fint tänkte jag. Började med att klippa av mina redan långa naglar så dem fejkade skulle kunna sitta bättre. Sedan klippte och filade jag till naglarna så de skulle passa in på mina riktiga. Såg att det förmodligen inte skulle bli så jätte snyggt. Men så tänkte jag att det kanske skulle bli finare om jag satt på alla så jag fick se helheten. Men icke. När jag satt på alla naglarna såg jag hur otroligt fejkat det såg ut. Försökte ta av naglarna men efter att jag insett att dem satt som ett berg gav jag upp. Lyckades få bort en nagel haha! Slängde mig i bilen och körde till lindex för att köpa lösnagelborttagning. 45 spänn gick den på. Och det var en engångsartikel.. Satt med naglarna i ett sådant bad i totalt en timme. Tog upp västerhanden och insåg att jag fått utslag. YES!

Aldrig mer lösnaglar säger jag bara.

8 månader - 18/5-10

Idag "firar" jag och Daniel 8 månader. 8 (!) månader! jag kan verkligen inte förstå hur tiden kan gå så snabbt. Men lycklig och kär är jag i alla fall, det är en sak som är säker.

Hade våran PA-redovisning idag. Många kom för att kolla och det gick hur bra som helst. Nu är betyget satt och som "tack för ett bra arbete" fick vi en fin ros med ett litet rött hjärta som dekoration. Känns så himla skönt att detta arbete nu är över. Som vi har jobbat med det! Men det har vart värt det. För våran resa till Liberia var nog det häftigaste jag har gjort.


Utkast: Maj 17, 2010

I torsdags avslutade jag praktiken. Känns lite småtråkigt att sluta där. Men jag kommer nog tillbaka dit till hösten någongång. Nu kör vi sista dagarna i skolan!

I Fredags gick jag och Daniel och kollade på Petronellas och Malins bal. Båda två var verkligen hur vackra som helst och nu längtar jag bara ännu mer till på Torsdag då det är min tur att bli fin.







På kvällen blev det rätt spontan utgång. Började hos emelie, gick till petronella, slutade på G3 med en shot förmycket tequila i kroppen. Mådde piss dagen efter. Men så roligt som jag hade den kvällen har jag nog aldrig haft. På lördagen gick jag och Daniel som en zombie till Emelie för att hämta mig mobil som jag hade råkat glömma där. Gick vidare på stan för att köpa en bikini, baddräkt och mösspåtagningsklänning. Superfint och supervarmt väder var det den dagen så vi satt oss nere i badhusparken med en varsin glass i handen. Sedan blev det beställpizza till middag.

6/5-10

Praktik från 06.45-15.30. Huvudhandledarträff från klockan 13. Pratade om döden idag. Körde precis pappa och hans kompisar till flyget för att åka till Stockholm. Dem reser till London imorgon och jag är avundsjuk! 

Var väl min dag. Nu tar jag cykeln och åker hem till hjärtat.

Operation, 4/5-10

Idag blev det praktik mellan 06.45-15.30. Lite hastigt blev det bestämt att jag skulle följa med en patient på operation. Fick se en galloperation vilket innebär att man tar bort gallblåsan som eventuellt innehåller gallstenar. Riktigt intressant var det. Detta blev min femte operation som jag är med på. Första var en höftplastik (bytte ut höftkulan) och då dog hon på operationsbordet tråkigt nog, andra, tredje och fjärde var operationer i Liberia. Då fick jag se två bråck och ett akut kejsarsnitt. Behöver väl inte ens nämna vilket som var mest intressant och spännande? och nu galloperationen som blev min femte.

Har pluggat i någon timme nu och det känns riktigt bra. Vill verkligen få allt som jag har kvar, gjort!


Studenttider

Idag på lunchen åkte jag och några andra och käkade på kebab baren. Efter det köpte jag två stycken balbiljetter. Hade sedan studentmöte där vi fick en hel del grejer planerade. När jag kom hem åkte jag in på stan igen för att hämta min balklännings som äntligen var färdiguppsydd och klar, efter det åkte jag och hämtade mina converse som jag glömde hos Hanna i fredags. Så nu är jag ett par 1000 kronor fattigare. Ingenting jag hurrar för direkt. Men är det studenttider så är det. Tyvärr.

Matte B - 3/5-10

Idag tog jag ett stort och skönt beslut. Jag valde att lägga ner matte B kursen. Jag kommer alltså att få ett IG där. I 2:an gjorde jag en dum sak. Jag valde att göra en skrivning på Matte A kursen. Jag klarade den och behövde alltså inte gå på de lektionerna. Och nu känner jag att jag varken har tid eller ork till att lägga ner energi på kursen. Det är så många andra ämnen som jag hällre vill lägga ner tid på. Så i höst är det jag som pluggar matte på komvux istället. Känns så himla sköönt!

Flygkatastrofövningen Amalia - 20/4-10

Tänkte berätta lite om flygkatastorfövningen Amalia som jag var med på den 20/4. När vi kommit ut till området där vi skulle hålla till så fick vi ta en varsin påse. I den låg det en bild på var man skulle ha ont, en lapp på vad man hette, när man var född och lite andra nödvändiga saker. Fick sedan byta om och sätta oss i bussen som skulle ta oss ut i skogen där själva olyckan skulle ha inträffat. Jag fick en röd skada vilken innebar att jag tillhörde en av dem som var mest skadad.

Vi fick klättra in i stor tunnel ute i skogen som skulle föreställa en flygkroppsdel. Efter en halvtimme satt räddningsinsatsen igång. Poliser, polishundar, helikopter, brandmän, ambulanspersonal, militärer, läkare, sköterskor m.m. var där. Mina skada var att jag skulle ha ont i buken.

Efter att dem lyft ut mig på bår ur tunneln och skogen så fick jag åka på en släpvagn till en fyrhjuling ut till en uppsamligsplats. Därifrån blev jag sedan lyft in i en bandvagn för att kunna åka till ett annat ställe. När jag kommit till den andra platsen fick jag ligga en bra tag och vänta. Läkare och sköterskor kom och tittade till mig lite då och då. Efter ett tag bestämde dem sig för att jag skulle åka ambuland till sjukhuset. När dem satt fast mig på en ambulandbår och allt så ångrar dem sig och bestämmer att jag ska åka upp till Umeå med helikopter istället. Ingen fick åka helikopter och därför fick jag själv gå och sätta mig i en bandvagn som sedan skulle ta oss till stället där vi först träffades. Där väntade lunch och sedan buss hem.

Dagen var mycket rolig och det skulle mycket väl kunna vart på riktigt. Dock var vissa saker dåligt gjort.
Sammanlagt var det ca 700-1000 personer som medverkade i övningen som var den största katastrofövningen på 25 år.













Valborg m.m. - 2/5-10

Blir somsagt inte så många inlägg nu när det är praktik. Har fullt upp på dagarna.

Det har hunnit blivit andra maj vilket innebär att det endast är 18 dagar kvar till balen, 20 dagar kvar tills jag fyller 19 år, 25 dagar kvar tills mösspåtagningsbalen och 33 (!) dagar kvar till STUDENTEN!

Sedan sist har jag vart med på 3 gastroskopier. Vilket innebär att man går ner med ett instument i magen på patienten. Jag var även med på en endoskopi då man går in i rumpan för att kolla på tjocktarmen. Har även hunnit med en fika tillsammans med Jessica. Riktigt mysigt. Juste! skulle vara med på några andra undersökningar då dem undersökte hjärtat. Men bara en stund efter att jag kommit dit så höll jag på att svimma (igen!!). Nu är det tredje gången det blir så sen i Oktober så den här gången bestämde jag mig för att ringa till läkaren. Så på torsdag ska han ringa upp mig så jag förhoppningsvis får någon förklaring till varför det blir såhär.

Har ju såklart firat valborg också. Började med grillning hemma hos Hanna tillsammans med Malin och Daniel. Efter det kom det massa mer folk och senare på kvällen åkte några av oss in på krogen. Trevlig kväll med andra ord.

Nu har jag vart ledig sedan i Torsdags och det har vart otroligt skönt. Gjorde dock ett nationellt prov i Engelska B i torsdags som kändes bra.

Idag hade jag tänkt att ta en pluggdag men jag har bara fått gjort en uppgift på grund av att jag inte vet vilka fler uppgifter jag har kvar. Tjejen med koll!

RSS 2.0