Helg vecka 4

Helgen har vart kanon! Började fredagen med en lyckad utgång. Lördagen tog jag det mest lugnt och pluggade tillsammans med Daniel. Likaså idag fast då har jag även vart ute och övningskört lite.

Nu blir det snart mat sen lite mer körkortsplugg.


Haha skön bild!

Årets första dopp 29/1 - 2010

Idag på räddningstjänsten har vi vart nere vid storsjön och tränat islivräddning. Det var - 20 grader så det var riktigt riktigt kallt med andra ord. Vi åkte till ett ställe där det var tunn is så den skulle kunna gå sönder när vi gick på det. Jag var först ut med livräddningsbrädan som man ska glida på isen med. Anna-Klara hade lagt sig en bra bit ut i vattnet så jag skulle åka ut för att med hjälp av 2 andra kunna dra upp och "rädda henne". Jag kom dock bara till kanten där isen började bli svag och sen var jag tvungen att vända. Det blev för läskigt med det mörka och djupa vattnet.

Efter en stund övervägde jag att bara gå fram till kanten och doppa fötterna. Mattias följde med mig ut och när jag gick där så brast helt plötsligt isen och jag for igenom. Fick lite halvpanik så mattias skulle dra upp mig och då for även han igenom. DÅ fick jag panik haha! Där låg vi två sprattlades i en isvak i storsjön och kunde inte ta oss upp. Lyckat! Efter lite om och men kom vi upp.

Sedan åkte vi tillbaka till brandstationen och hade prov. Fick alla rädd på båda proven. Kändes riktigt bra att det äntligen är något som går bra i skolan. Jag är så fruktansvärt less på den nu!

Efter skolan åkte jag ner på stan för att köpa ett par jeansleggings till ikväll, då det blir utgång med några från klassen + Daniel (:


Såhär såg det ut i oktober när vi tränade vanlig livräddning i Storsjön

Teori, teori, teori

Började dagen med körlektion 07.45. Satt mig för att plugga lite teori efter det. Klockan 09.00 började lektionerna på brandstationen. Hade teori på förmiddagen och praktiskt på eftermiddagen. Fick lära hur oss att ta fram redskap så snabbt som möjligt under en husbrand. Efter skolan åkte jag ner på körskolan igen. Sedan hem för att fira mamma som fyller år idag. Blev tårta och lite gäster. Har precis kört hem farfar. Nu blir det mer toeri. Det känns som att jag bara snackar om teori hela tiden. Men det blir så den här veckan..

26/1 - 2010

Sitter och lyssnar på denna låt. Får rysningar. Dock ingen låt som jag egentligen skulle tycka var bra. Inte riktigt min musiksmak. Men dem spelade den ÖVERALLT i Liberia.


25/1 - 2010

Har inte mycket roligt att berätta. Idag har skolan, körskolan och körboken vart mina vänner. Eller ska jag kalla dem ovänner? Hur som helst så blir det dom jag hänger med resten av veckan. Nu - duschen.


Ta mig tillbaka. Snälla!

24/1-2010

Det jag egentligen tänkte skriva var vad jag hade gjort sedan jag kom hem. I tosdags när jag kom med tåget stod mamma, pappa, Henrik och Daniel och väntade på mig. Vi åkte hem och åt tacos (som förövrigt var grymt gott efter att ha ätit kyckling/fisk med ris i 3 veckor), kollade på "paranormal activity" sedan stupade jag i säng. Vaknade vid 12.00 dagen efter, gick ut på en promenad och tog det överlag väldigt lugnt. Lördagen spenderades tillsammans med Daniel. Vi lagade god lax, potatis och fetaostsallad.

Juste! jag ska förresten tillbaka till Afrika i Augusti. Dock inte till något coolt land som Liberia utan den här gången blir det Tunisien. Denna gång blir det tillsammans med min moder, fader och bror (:


Ska jag skratta eller gråta?

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta! När jag var i Monrovia i Liberia så fungerade inte vår AC i rummet. Så jag gick upp till receptionen och bad dem fixa den på något sett. I receptionen satt en kille/man på ca 25 år. Jag mer eller minder skällde ut honom för att inte AC:n fungerade fast än vi betalade för den. Han gjorde allt han kunde för att försöka fixa den och tillslut kom vi fram till att det bara var kontakten som det var glapp i hehe. Jag tackade honom med svansen mellan benen.

Senare samma kväll satt jag mig vid en av hotellets datorer för att skicka iväg ett mail. Efter ca 1 timme kommer receptionskillen fram till mig och vi börjar snacka lite. Han berätter vad han pluggade till och jag likaså. Efter ett tag frågade han efter min mail och jag tvekade några sekunder för att sedan lämna ut den. Jag har vart väldigt noga med vem som ska få min mail i Liberia och inte. Men det kändes verkligen inte som att han menade något annat än att bara vilja skicka ett mail lite då och då. Det är ju alltid bra att ha kontakter tänkte jag.

Efter att ha gett ut min mailadress sa vi hejdå och han gick iväg och jobbade igen.

Igårkväll hade jag fått ett mail av den här killen och i mailet förklarade han sin kärlek till mig. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Ska man svara eller inte? och VAD ska man i sånna fall svara? hahha!

hi sandra,
how was your stay in liberia and how is sweden?
i want to express my regret and lament on my misfrotune and frustration over you.
i do not know how to start it but is like you are just the one i need for my life for now.
from the day we met sandra and i saw you with my eyes my heart bleeds and eyes tremble for you.i want to use this medium to express my love for you.i felt it was a mis
fortune for me to meet you at the last day of your departure but was also a blessing because i believe i have found the love of my life.i have had sleepless night since you left and was also praying for your save return to your country.please do not let me down or deny me sandra for any other reasons.i am willing to make it up to you no matter the distance.i am of the conviction that we shall meet in the shortest possible time and discuss this vividly and visually.i pray and hope that your reply be favorable and compatible for me.
say hi to your entire family for me.until we talk again bye with love and peace,happiness and opportunities,faithfulness and respect but most of all i love you.

Han har bett för att jag ska få komma hem i säkerhet. Han har hittat sin livs kärlek, trots att vi bara har träffats en gång i ca 10 minter. Och han Älskar mig. Tänk om jag hade vetat allt det här, då hade jag ju stannat!

Han har ju till och med legat sömnlös sedan jag åkte. Snackars liten...

;)

Bilder - Liberia












Knark, någon?






Här sticker jag med min framtida man


Väster fot i Liberia - höger i Guinea












Afrika sammanfattning 3/1-20/1-2010

Oj, vart ska jag börja! Kan ju berätta att jag i alla fall är hemma nu efter en 25 timmar lång hemresa. Fruktansvärt segt.

Jag har haft det så SJUKT bra. Jag kan dock inte förstå att jag har vart i Afrika. I förrgår låg jag på stranden i 35 graders värme och hade sand under tårna och igår var jag i Sverige och hade snö under fötterna.

Min kamera dog tyvärr ca en vecka innan hemresa så det blev tyvärr inte många bilder från min sida. Väntar på att få alla från dem andra.

Kan skriva lite kortfattat vad jag har hunnit med under de 3 veckorna som jag var i Liberia.

Jag har:
Åkt jeep på afrikanska vägar som är fulla med såkallade "potthål".
Vart med på tre operationer, varav ett var ett akut kejsarsnitt där dem var tvungen att operara  
sittandes på knä pga den låga sängen.
Gråtit när jag hälsat på små och stora barn som vart så undernärda att dem inte kunnat stå upp.
Delat en 90 säng med Jossefin i 2 veckor. 
Sett en av våra livvakter döda en kackerlacka med hjälp av toaborsten.
Sprungit på toaletten var 5 minut ungefär. Varför får ni lista ut själva.
Stått med en fot i Guinea och en i Liberia.
Dansat afrikansk dans med ett tyg runt midjan som inte ville sitta fast vilket resulterade i att jag tillslut 
stod där i bara linne och trosor och dansade afrikans dans inför en stor publik som vek sig av skratt. 20 
minuter senare frågade vår chafför om mitt nummer.
Ätit fisk och kyckling med ris i nästan 3 veckor.
Druckit kokosmjölk ur en nyplockad kokosnöt.
Dansat flippfloppen i taket på en afrikans nattclubb.
Dansat hela natten i en lokal med de afrikanska studenterna.  
Suttit i en jeep mitt ute i ingenstans och druckit öl och sjungt jämtlandssången.
Åkt motorcykel i långklänning med en afrikan.
Fått en liten kille att storgråta pga att han trodde att jag skulle sno hans lilla hundvalp.
Badat i meterhöga vågor.
Spytt pga nervositet och den söta maten.
Lärt de akrikanska studenterna att säga "för" vilket resulterade i "foriiiii"
Har, genom en liten vinkning, fått en militärkolonn att totalt glömma de strikta regler som dem har.
             
... och MYCKET MYCKET mer!










Endast några timmar gammal

Tror tyvärr inte att det finns plats för mer bilder. Får lägga upp dem i en separat inlägg.

Den som har orkat läsa detta inlägg har gjort det bra! 


             
                                   

Afrika

Nu är det inte länge kvar. Imorgon klockan 15.20 rullar tåget till stockholm och på måndag morgon klockan 06.50 lyfter planet som ska ta oss till Liberia, Afrika. Dock blir det mellanlandningar i både Bryssel och Elfenbenskusten innan vi slutligen och förhoppningsvis landar i Monrovia, Liberia. Jag är så spänt. Det ska bli sjuukt kul och spännande.

Idag har jag vart och köpt det sista som kan behövas.



Jag får se om jag hinner skriva ihop ett inlägg till innan jag sticker iväg annars hörs vi när jag kommer hem igen. Det vill säga den 21/1. Hejdå!

Nyår - 1 Januari 2010

Dom här 3 dagarna som jag har vart hos Jossefin har vart hur bra som helst. Har fått gosat med hennes 3 hundrar och 5 katter så där trivdes jag haha!

Nyårskvällen började med att 2 stycken kom till Jossefin för att börja lite smått. Efter det åkte vi in till Åre för att gå på middagen. Där bjöds det på champagne, vin och 3-rätters. Helt okej. Stämningen var i alla fall på topp. Strax innan 12 slaget traskade vi ner till torget där vi firade in det nya året. Efter det åkte vi tillbaka till järpen för efterfest. Slutade bra och kvällen blev lyckad. Skönt att det för en gångsskull blir ett lyckat nyår.

Idag mår man väl som förtjänat. Tog tåget hem vid 19 tiden ikväll.


Lånade en bild från Erika. Detta är från middagen.

RSS 2.0