Handledarträff, 31/3-10

Tror aldrig att jag har vart så trött som jag är idag. Skulle ringa och säga godnatt till Daniel men det slutade med att vi låg och pratade i 3 timmar, så somnade inte försen klockan var 03.00. Blev upp runt 08 för att göra mig iordning och åka in till sjukhuset för att träffa min handledare som jag ska ha under praktiken. Det visade sig att hon inte kunde komma så istället kom det en annan. Fick schema och lite andra nödvändiga papper.

Efter det åkte jag, a-k och stephanie in till stan och kollade på lite eventuella studentklänningar. Hittade en supersöt klänning men den gick inte att stänga över brösten och tog jag en storlek större blev den förstor i midjan istället + att det var fel färg. Så typiskt! Kanske ska linda brösten över studenten? I-landsproblem..

Stephanie åkte på lektion och jag och a-k kollade vidare. Köpte en sportbh och på köpet fick jag en fin vattenflaska av killen i kassan hehe. Gick sedan och åt lunch, mys.

Nu tror jag att jag ska sova en stund och ikväll blir det party!

Bilfärd, 30/3-10

Kom precis hem från gymmet. Blev 20 minuter på löpbandet och 20 minuter styrka. Riktigt skönt.

Innan det har jag vart på skolan och haft lektioner som vanligt. Dock var det dem sista "riktiga" lektionerna vi har. Nu väntas 1,5 veckors påsklov sedan 5 veckors praktik och efter det är det 2 veckor kvar.

När jag och A-K skulle åka ner till stan så hade båda bilar. Max åkte med mig och Emilia med A-K. Bara för skojsskull tävlade vi om vem som kom först till bilen och det slutade med att vi körde i 180 hela vägen ner till stan. Anna-klara körde rakt igenom en fyrvägskorsning där hon skulle lämnat företräne åt två bilar. Vill inte veta hur det kunnat sluta haha. Men kul var det. Riktigt roligt. Och lite småtöntigt också kanske..

Nu ska jag duscha, plugga och sedan åka och hämta pappa.

29/3-10

Kom nyss hem från skola och träning. Blev ett body combat pass. Har även haft utvecklingssamtal idag och det gick väl hyfsat bra. Har dock ett antal uppgifter som fortfarande är ogjorda. Måste ta tag i dem!

Nu blir det duschen sen pluuggg.

28/3-10

Blev jobb från 13.30 till 21.30 idag med. Kom alltså precis hem. Imorgon blir det skola och träning. Endast två dagar kvar på skolan innan praktiken sätter igång. Riktigt skönt!

Nu blir det duschen sen sängen. Godnatt!

natt, 27/3-10

Det gick bra att jobba. Lagomt mycket att göra så det var skönt. Slutade 21.30 och då skjutsade jag hem en jobbarkompis. Vet inte hur många gånger bilen tappade fäste på vägen hem och bara gled. Det var som att köra på ren is. Men jag kom i alla fall hem i säkerhet.

Är hemma själv nu på grund av att mamma och bror är i stugan och pappa är ute med sina kompisar. Vet inte sist jag sov själv faktiskt, förutom igår då. Har bott tillsammans med Daniel dem senaste månaderna så det känns riktigt tomt att gå och lägga sig i en kall säng helt själv.

Nu går jag och lägger mig och väntar på att den lilla pågen ska ringa.

Glöm förresten inte att ställa fram klockan en timme! sommartid, sommartid!

Jobb, 27/3-10

Tog en lång sovmorgon idag. Nu blir det duschen sen åker jag och jobbar från 13.30-21.30. Ha en fin dag!


26/3-10

Idag på brandstationen var vi markörer för några personer som gick utbildningen som deltidsbrandmän. Första övningen var att vi fick åka upp till en parkering och ställa två bilar mot varandra så det skulle se ut som dem krockat. Jag skulle vara chafför och ha ont i nacke och rygg. Så jag fick en nackkrage sedan fick dem lyfta ut mig på en bår genom bilen. Deltidsbrandmännen gjorde inte alls jobbet bra och fick därför inte ens godkänt.

Nästa övning gjorde vi uppe på övningsområdet. Jag körde dit med "minibrandbussen" och lyckades köra med handbromsen i hela vägen. Trots att en kompis till mig hade kollat så den inte var i. BRA gjort! Behöver jag säga att jag skämdes som jag vet inte vad sen?

Men övningen gick i alla fall ut på att vi skulle sitta i en bil och sen bli räddade. Den här gången fick dem dock klippa upp bilen för att få ut vissa. På den här övningen var vi bara tre stycken som var med. Min uppgift var att låtsas att jag hade suttit i bilen men sedan tagit mig ut och gått iväg en bit och sedan blivit medvetslös. Rolig dag var det i alla fall!

Nu har jag precis kört Daniel och hans kompis ut till flygplatsen. Dem ska nämligen åka hem till skåne i 2 hela veckor. Känns lite jobbigt men förhoppningsvis går tiden fort! 

Mamma och bror åkte precis upp till stugan så ikväll ska jag och pappa ut och äta. Blir mys.   


21-22-23/3-10

Lördagskvällen blev trevligt. Började kvällen hos Daniel tillsammans med Malin och Fredrik. Lite senare kom även Pietari. Vid 00 gick vi till Olery's där vi dansade som aldrig förr. Jag och Daniel kom hem vid 03-tiden men vi kom inte i säng försen klockan 06.30 på morgonen. Därför var vi lagomt döda dagen efter så kvällen spenderades i soffan med lite chips och film.

Igår hade vi skola mellan 08.15-16.15. Efter det åkte jag och A-K ner och tränade. Blev först 45 minuter gym sen ett body combat pass på 1 timme. På kvällen kollade jag på två filmer som var sjukligt dåliga så båda stängdes av efter halva filmen.

Nu sitter jag på skolan och väntar på att sista lektionen ska börja innan jag och a-k åker och tränar.

Bilder 20/3-10

Blev myskväll igår (som vanligt höll jag på att säga). Vaknade runt 09.30 imorse men låg kvar i sängen enda tills klockan hann bli 12. Så himla skönt!

Ikväll blir det krogen med Malin, Fredrik, Daniel och eventuellt några fler. Ska bli roligt!

Tänkte passa på att lägga upp några bilder från brandstationen igår. Inte världens roligaste bilder men det är kul för mig att kunna gå tillbaka och kolla.


Max, Jag, Anna-klara


Rikke, Max, Mattias, Jag


Emilia, Jag, Anna-klara


Angelica


Pernilla, Angelica

fystest - 19/3-2010

Var somsagt och kollade på "remember me" igår. Den var bra, dock var det riktigt sorglig så efter ett tag fick jag faktiskt torka tårarna haha!

Idag på brandstationen hade vi fystest. Inga kommentarer. Efter det hade vi gym ända tills lunch. Dock fick vår ena lärare ett larm så vi smet iväg lite tidigare.

Ikväll får vi se vad som händer!

-






6 månader. 18/3-2010

Idag var det exakt ett halvår sedan jag och Daniel träffades för första gången och det måste ju firas på något sätt så ikväll blir det bio och mys. Hade tänkt att se "remember me" som twilightstjärnan Robert Pattinson har huvudrollen i.


Bilder - brandstationen

Här kommer lite bilder från tre olika övningar som vi haft med räddningstjänsten


Jag. Här hade vi islivräddning på storsjön. Den dagen var det
riktigt rikigt kallt!


Anna-Klara och jag. Här hade vi suttit i en "lägenhet" och
kollat på brandförloppet. Man blev en aning sotig under övningen.


Jag. Påväg upp på övningsområdet


Anna-klara. Simtest + övningar på badhuset.


Jag och Pernilla.




Sovmorgon 17/3-2010

Ledig från brandstationen idag för det vara några som gick skift. Otroligt skönt att få sova ut! eller ja.. vaknade redan klockan 11 av att Daniel kom hem. Gjorde mig iordning sen gick vi bort till sjukhuset för att hämta bilen av mamma så vi kunde åka på Maxi och handla. Blev korvstroganoff till middag. Enkelt och gott!

Åt även årets första pinnglass idag. Har sånna härliga vårkänslor i hela kroppen :)

Vill passa på att säga GRATTIS till Therese som tog sitt körkort idag!

Handywoman 16/3-10

Idag har vi vart på fyrvalla och lärt oss om el. Fick lära oss att göra skarvsladdar och fixa och trixa med en elkontakt. Låter säkert, visst gör det? så nu är det bara att säga till om ni vill att en handywoman som mig ska komma hem till dig och "fixa med elkontakterna".

Efter det åkte jag ner till stan och träffade bästa Hanna. Vi satt och pratade om allt på pause. Just nu är hon påväg ner till uppsala igen för mer plugg. Fick i alla fall träffa henne en liten stund (:.

Idag valde jag även praktikplats inför v. 15 till v. 20. Det fick bli 409 som är en kirurgavdelning. Ville egentligen ha akuten men det ville typ alla andra också :). 

Det är inte klokt vad lite tid det är kvar på den här teminen! nu går jag 2 veckor till sen har jag lov en vecka sen ut på praktik i 5 veckor. När jag kommer tillbaka till skolan i Maj är det bara 2 veckor kvar! Vi räknade ut att vi bara har 3 lektioner kvar av religonen. Helt sjukt!  

Ett steg närmare studenten - studentmössan

Jaa.. vad har hänt sedan sist? Inte så mycket spännande tror jag. Familjen har kommit hem från stugan där dem spenderat en vecka. När dem kom hem åkte vi och köpte kinamat och resten av kvällen blev det bara mys. Dagen efter åkte jag och köpte skorna som jag pratat om tidigare så nu är man lite fattigare, igen.

På tal om pengar så kom min räkning på körkortet för någon dag sedan. Det sved lite. Fast jag ska väl inte klaga kanske. Det finns ju dem som får betala betydligt mer.

På kvällen åkte vi till Daniel och pluggade.

Idag, Måndag, fick vi äntligen våra studentmössor. Fick även pennan och glaset som jag hade beställt. Ett till steg närmare studenten. Känns otroligt skönt. Efter skolan satt vi kvar på skolan och gjorde klart PA-arbetet. 14 sidor blev den på och jag är hyfsat nöjd!

Sedan åkte jag och Anna-klara ner på stan och fikade för att därefter träna. Blev body combat idag igen. Roligt roligt!

Nu - duschen!


Sötsug

Jobb igår från 06.45 till 15.30. Var dock så lite att göra så jag kunde gå redan klockan 15.00. Åkte hem, sov en stund. Hämtade Daniel som vart på skolan, åkte och handlade. Gjorde potatisgratäng och kyckling till middag. Kollade nya twilight.

Idag blev det en lång sovmorgon. Vaknade dock på fel sida. Hade även ett extremt sötsug så efter att vi duschat och allt sådant så åkte vi till tages (okej.. klockan han bli närmade halv 6 innan vi kom utanför dörrarna idag) och köpte deras goda beskvier. Åkte sedan till lillänge och hittade ett par skitsnygga klackar som jag la undan. Köpte även godis och saft. Åkte sedan hem och lagade pastagratäng. Nu sitter vi och pluggar förfullt. För min del är det PA-diskussionen som står högst på listan.

Nu - mer plugg.

10/3-2010

Det blev ingen bra dag igår. Jag gick aldrig och la mig som jag sa att jag borde göra, utan istället satt jag uppe och väntade på att tiden skulle gå. När jag sedan bestämde mig för att åka till jobbet blev det jätte stressigt och jag körde in i fel garage vilket resulterade i att jag blev tvungen att skynda mig ännu mer.

När jag hämtat kläder och bytt om så samlades all kvällspersonal för att ta rapport på patienterna. Jag ställer mig vid en medicinvagn och börjar skriva på pappret som jag har framför mig och då känner jag att jag börjar må illa men jag tänkte bara att jag inbillade mig för vi hade precis pratat om att det gick magsjuka. Sedan blev det mesta vitt och jag hörde sämre och sämre och tillslut blev jag tvungen att säga att jag höll på och svimma. Jag fick sätta mig ner och känner hur jag börjar toksvettas. Fick vatten och la benen på soffan. Och sedan blev det bra igen. Nu har det blivit sådär 2 gånger på mindre än 6 månader. Sist var det i duschen hos Daniel.

Jag tror att det var en kombination av stress, förkylning och trötthet. Vet dock inte varför det har blivit så. Jag har aldrig haft lätt för att svimma.

Men som min chef sa; det hände ju på rätt ställe i alla fall. Det kunde ju inte vara mer passande än att det hände på ett sjukhus.

När jag sedan skulle hämta matvagnen 6 plan ner så fastnade jag i hissen. Bra dag med andra ord. Slutade med att Daniel kom och hämtade mig och vi åkte hem och kollade på "luftslottet som sprängdes". Dock var jag helt slut så jag somnade rätt snabbt.

Ja det var min dag.. Hoppas eran blev bättre haha.

Jobb

Efter att jag orkat upp ur sängen så åkte jag och Daniel och handlade lite och sedan åkte vi hem till mig och lagade wok. Kollade på film och sen gick vi och la oss.

Imorse ringde dem från jobbet och frågade om jag kunde jobba idag från 13.00 till 21.30 och visst kunde jag det. Nu funderar jag starkt på att gå och lägga mig i någon timme igen och hoppas på att jag känner mig lite piggare när jag vaknar igen.

Studentkryssning 6-7/3-2010

I Lördagsmorse åkte jag och massa andra till Stockholm för att åka på en studentkryssning. Vi kom dit runt 18.00 tiden på kvällen. Vi började med en enorm buffé där man fick äta och dricka så mycket som man orkade. Sedan gick vi till taxfreen och köpte dricka inför kvällen/natten. Vi började i min och Stephanies hytt och sedan gick vi och dansade på en av båtens nattklubbar. Träffade på några vänner som hade hyrt sviten på båten. Vilket resuletrade i fest där. Och så höll det på enda fram till klockan 07.00 på morgonen då vi gick och la oss.

Hade ställt klockan på 08.30 för att gå upp och äta frukost med det slutade med att jag stängde av larmet och sov till klockan 12.00 istället då det var dags för tacobuffé. På dagen drack dem flesta igen men jag kände mig rätt nöjd efter gårdagen så jag och några till gick och dansade nyktert på klubben Starlight.

Klockan 19.30 åkte vi tillbaka till Östersund. Helt döda. Daniel kom och mötte mig 03.30 på bussterminalen och efter det gick vi hem och sov. Jag sov till klockan 14.30 den dagen och vaknade upp med en fet förkylning. Väldigt passande nu när jag har mitt livs sista sportlov och allt.

Kortfattat var kryssningen helt galen, alla var äckligt fulla och en tjej blev till och med avkastat i Finland.

5/5-2010

Idag på brandstationen hade vi simtest. Simmande med dräkter och dök. Sen på skolan hade vi sjukvårdsgruppprov. Gick väl rätt bra tror jag.

Städar och packar just nu. Imorgon bär det av till Stockholm på studentkryssning. Kommer blir gryyymt!

Graviditet

Anna-Klara länkade en aftonbladetannons till mig. Som överskrift stod det "18 år och gravid". Hon gick givetvis på omvårdnadsprogrammet. Jag förstrår inte riktigt varför dem valde att skriva om just det. För det jag tänker är "med det är väl inget konstigt med det?". Antagligen tänker jag så för att på omvårdnadsprogrammet här i Östersund är det bevisat att vi föder fler barn än på något annat program i Sverige. Bara i min och min parallellklass så har tre av ca 25-30 stycken fått barn.

Jag ska inte säga att det är fel, för det tycker jag inte. Det handlar om mognad. Är man mogen nog för att skaffa ett barn och är medveten om att man kommer ha det för resten av sitt liv så visst. Det är upp till var och en. MEN jag undrar vad det är som gör att vi föder fler barn än något annat program i Sverige? Är inte det helt sjukt?

Kanske dags att skaffa sig ett barn snart då så man smälter in i mängden? ;)

Vårväder

Var som sagt och kollade på hyllning för OS-deltagarna som kommer från Östersund igårkväll. Vi var inte direkt själv om att göra det. Närmare bestämt så var det ca 20 000 till som var där. Knök fullt med andra ord.

Efter det skulle vi egentligen gå och kolla på ljusspelet på rådhuset men det var för kallt så vi gick hem och myste istället. Blir ljusspelet och träning ikväll.

Idag på skolan hade vi PA-halvdag. Allt gick bra och nu är allt förutom diskussion-delen färdigt. Den ska jag skriva på lovet. Vi fick även tillbaka 1180 kr från Afrika-resan. Ett försenat bidrag. Det satt inte helt fel faktiskt (:. Efter det åkte vi ner på stan och kollade på "flugornas herre", en teater som 3:orna på dans och teater anordnat.

Idag är det förövrigt kanonfint väder. Riktigt vårväder med strålande sol och endast några minusgrader.

Nu ska jag börja packa lite inför studentkryssningen som är nu på Lördag. Kommer bli galet!


3/3-2010

Det är inte mycket spännande som har hänt sedan sist. Det enda som har förändrats är väl att det hunnit bli Mars. Helt sjukt vad fort tiden går.

Igår var klassen på arbetsförmedlingen och lyssnade på vad dem hade att säga angående jobb och sådant.

Idag på brandstationen hade vi först teori sedan åkte vi upp till övningsområdet och skottade, inte så värst roligt. Sedan åkte vi och kollade på en av våra lärares hus som han håller på och bygger. Fick även reda på att båda våra lärare på brandstationen ska bli pappa i sommar och även bygga hus bredvid varandra. Sött.

Ikväll ska jag och Daniel gå och kolla på hyllningscermonin för OS deltagarna och sedan även kolla på det omtalade ljusspelet på rådhuset.


Liknande ljusspel under VM februari 2008

ÖP:s bilaga

Juste, glömde berätta att jag var med på framsidan av ÖP:s bilaga i Lördags. Det var fototävling och Anna-klara hade skickat in en bild på mig. Och det visste inte jag, gissa om jag blev brydd när jag såg att det var jag på bilden haha. Inte jätte graciöst hopp kanske ;P.


"Sandra Svahn hoppar framför en soluppgång,
vid storsjöodjursspaningen,
i början av vallsundsbron"

RSS 2.0