2011.09.20

Dagen mat blev vegitarisk lasagne

3 morötter
1 zucchini
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
0,5 chilipeppar (jag tog lite chilikrydda)
1 msk olja
1 brk krossade tomater (jag tog med smak av basilika)
2 dl creme fraiche
2 tsk salt
0,5 tsk socker
nymalen svartpeppar
blad från en kruka basilika (jag tog basilikakrydda)
250 g frusen bladspenat, tinad
200 g fetaost
9 lasagneplattor
100 g riven ost, smakrik!

Skala och skär morötterna i halvmånar, skär zucchinin också i halvmånar eller kvartar beroende på storleken, hacka löken, vitlöken och chilin om du använder den.
Fräs löksorterna i oljan tillsammans med morötterna, tillsätt zucchinin, tomaterna, CF och kryddorna utom basilikan. Låt puttra i 10 minuter, tillsätt basilikan. Smaka av och justera framför allt chilimängden.
Krama ur spenaten, smula fetaosten och börja lägga samman lasagnen. först lite sås, lasagneplattor, sås, hälften av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås, resten av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås och så den rivna osten. Grädda i 225 grader ca 30 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0